Hea seks pikendab meeste eluiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea seks pikendab meeste eluiga
Hea seks pikendab meeste eluiga Foto: SCANPIX

Itaalia Firenze ülikooli seksuoloogide kinnitusel aitab hea seks meeste eluiga pikendada.

Uuringud näitasid, et head seksuaalelu elavatel meestel esineb vähem südame- ja veresoonkonna haigusi, kirjutab The Telegraph.

«Neil meestel, kes elasid aktiivset suguelu ning olid partneritele truud, esines vähem südame- ja veresoonkonna haigusi ning nende eluiga oli pikem. Regulaarse suguelu tõttu tekib meeste organismis rohkem testosterooni, mis kahandab depressiooni, parandab ainevahetust ning aitab veresoonkonda töökorras hoida,» selgitas uuringut juhtinud Emmanuele Jannini.

Jannini ja ta kolleegid uurisid 4000 meest. Tulemused näitasid, et pidevalt sekspartnereid vahetavatel meestel esines südame- ja veresoonkonnaga seotud probleeme rohkem. Üks põhjus võib olla selles, et need mehed pidid toime tulema ka petmisest tingitud stressiga.

Ta lisas, et samuti kasvatab stressi ja depressiooni vilets seksuaalelu.

Jannini kinnitusel kasvab meestel seksides testosterooni tase, see omakorda aitab organismis põletada üleliigset suhkrut ning kahandab südamehaiguse teket.

«Eriti saavad regulaarsest ja heast seksuaalelust kasu isikud, kellel on diagnoositud diabeet. Samuti aitab seks meestel ennetada eesnäärmeprobleeme,» jätkas seksuoloog.

Itaalia uurijad tõid esile kas selle, et mobiiltelefon mõjutab meeste viljakust.

Rooma La Sapienza ülikooli uuring näitas, et on seos mobiiltelefoni kasutamise ja sperma kvaliteedi halvenemise vahel.

Seksuoloogid uurisid meeste spermat, kes kasutasid mobiiltelefoni päevas 0,5 – 4 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles