Galerii: näituse «Rendez-vous» avamine Rios Art Galeriis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Anatoli Strahhovi näituse «Rendez-vous» avamisel Rios Art Galeriis sai kohtuda tema maalide ja uute lugudega, mis on ammutatud loodusest või sündinud molberti ees.

Nagu ikka, arendab Anatoli Strahhov oma meelissüžeesid naisportree ja linna- vaate žanris, fantastilis-mütoloogilises, abstraktses või tinglikus võtmes, seejuures alati mitmekihilise intiimse jutustuse vormis, mis kutsub vaatajat dialoogile.

Tema sümbolistlik kujundikeel,nüansirikas koloriit, ebastandardsed tehnilised võtted on tuttavlikud, ent peidetud tähendused, elegantne joonistus, ootamatud faktuurid moodustavadki ju kunstniku isikupärase stiili.

Tema maale tahaks uurida lähedalt, neid ei saa vaadata mööda minnes, nad eeldavad pikemaajalist vaatlust, süvenemist sümbolite ja märkide salapärasesse maailma.Selline ongi kohtumine maalikunstiga. Anatoli Strahhovi näitustel hakkab alati silma veel üks iseärasus, mis pole vaataja jaoks esmatähtis, ent milles avaldub meistri suhtumine nii oma teosesse kui ka publikusse, nimelt vormistus.

Kunstnik valib hoolikalt raame oma maalidele. Vahel ei saagi esmapilgul aru, kuidas on viinamarjaväät lõuendilt roninud raamile, nii et lehed on väändunud lopsakaks ornamendiks. Vahel aga muutuvad raami värv ja faktuur otsekui kompositsiooni osaks, kujutise jätkuks, suurendades teose esteetilist väärtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles