Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Vene vangid hakkavad valmistama Chateau Gulag veini

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Foto: Vida Press

Venemaal Ida-Siberis Kolõmas asuvas karmi režiimiga vangilaagris hakkasid vangid kasvuhoonetes veiniviinamarju kasvatama, et neist valmistada Chateau Gulag veini.

Kolõma on üsna jahe paik, kus aastane kesmine temperatuur on miinus kolm kraadi, edastab Siberian Times.

Viinamarjakasvatusega tegelevad Magadani piirkonnas asuvas vangilaagris number 4 karistust kandvad vangid.  

Kui nõukogude ajal olid sealses gulagis lisaks tavakurjategijatele ka poliitvangid, siis nüüd kannavad selles vangilaagris karistust julmad mõrvarid, röövlid ja vägistajad.

Juba järgmisel aastal loodetakse saada esimene viinamarjasaak, millest hakatakse veini villima.

Siberis asuvates vangilaagrites kasvatatakse juba mõnda aega edukalt juurvilju hoolimata sellest, et tegemist on arktilise alaga.

«Vangid on kasvatanud üle ühe tonni kurke, 60 kilogrammi sibulat, 50 kilogrammi rediseid ja lehtsalatit, 30 kilogrammi peeti ja 18 kilogrammi porgandeid,» teatas vangilaagri anonüümne allikas.

Kuigi suvel kerkib temperatuur umbes 12 kraadini, ei ole jahedus olnud takistuseks.

Lisaks viinamarjade kasvatamisele plaanivad vangid katsetada ka tomatite, suvikõrvitsate ja kõrvitsate kasvatamist.

Tagasi üles