Prantsuse politsei keelas halloweenil terrorismile viitavad mängurelvad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koomiksi- ja filmitegelaseks Jokkeriks kehastunu mängurelvaga
Koomiksi- ja filmitegelaseks Jokkeriks kehastunu mängurelvaga Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lõunaosa Alpes-Maritimes piirkonna politsei keelas lähenevat halloweeni silmas pidades aksessuaarid, mis võivad paanikat ja hirmu tekitada ning olla ohtlikud.

Politsei andis välja  näitlikud pidid, millised kostüümid ja aksessuaarid on ohutud ja millised mitte, edastab The Local.

«Lõbutsege, visake nalja, ehmatage kaaslasi, kuid äre esinege terroristidena ega terroriseerige. Mängurelvad on keelatud,» andis politsei hoiatuse.

Politsei teatel on halloweenil lubatud vaid sellised kostüümid, mis ei nõua «relva».

Prantsusmaal arvatakse, et halloweeni varjus võivad terroristid nii mõndagi korda saata ja selle tõttu ollakse valvel.

Prantslastel on seni meeles jaanuaris Pariisis satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetuses toimunud veresaun, milles kaotas elu 12 inimest.

Sel aastal on Prantsusmaa erinevates paikades jahitud isikuid, keda on avalikkuses olnud näha liikumas õige relvaga või mängurelvaga.

Üks selline juhtum leidis aset Nice`is, kus politsei võttis kinni 17-aastase keskkooliõpilase, kes oli suundumas peole. Ta oli kehastunud kunagisest menukast teleseriaalist «A-Team» tuntud Mr.T-ks, kandes ka mängurelva.

Prantsusmaal ei ole halloween siiski nii populaarne, kui inglise keelega riikides. Statistika kohaselt tähistab seal seda 18 – 44-aastastest umbes 30 protsenti.

25- 34-aastaste küsitlus näitas, et nad külastavad karnevalipoode ja ostavad pidustemiseks mõne õudustäratava kostüümi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles