Austraalia alkoholipoodide kett küsib alla 40-aastastelt vanust tõendavat dokumenti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Austraalia alkoholipoodide kett Liquorland kehtestas, et kõik kliendid, kes näevad välja nooremad kui 40-aastased, peavad oma vanust tõendama ametliku dokumendi abil.

Poe klientide arvates on keskealiste puhul vanuse tõendamise nõue tobe, kirjutab news.com.au.

Facebookis võeti sel teemal sõna ja mitmed kirjutasid, et nõue paneb ka teenindaja rumalasse olukorda.

Austraalia Responsible Service of Alcohol (RSA) programmi kohaselt tuleb alkoholimüüjatel lähtuda alkoholi müümisel vastutustundlikkusest ning alaealistele ehk noorematele kui 18-aastastele ei tohi alkoholi müüa.

«RSA reeglid on tobedad, kuhu on  jäänud kaine mõistus?» kirjutati sotsiaalmeedias.

Austraalias saab alaealisele alkoholi müümise eest määrata 11 000 Austraalia dollari suuruse trahvi, 12 kuud vanglas või mõlemad.

Alkoholipoed on seni küsinud isikut tõendavat dokumenti neilt klientidelt, kes näevad välja nooremad kui 25-aastased, kuid nüüd hakati küsima neilt, kes näevad välja nooremad kui 40-aastased.

Alkoholipoodide kett pani kaupluste juurde suured sildid, milles teavitatakse kliente uuest reeglist.

«Tihti on raske teha kindlaks, kas klient on 25-aastane või noorem, kui aga tõsta dokumendi küsimise vanus 40. eluaastani, siis väheneb ka kahtlus,» selgitas poeketi esindaja.

Ta lisas, et tänapäeval näevad ka keskealised tänu iluprotseduuridele ja botoxile vanusest nooremad välja ja üha nooremad inimesed on hakanud oma välimust noorendama.

Liquorlandi teatel võtab klientidel uute reeglitega harjumine aega, kuid vanuse tõendamine on noorte heaolu silmas pidades vajalik.

Esmalt katsetatakse alla 40-aastatelt vanust tõendavate dokumentide küsimist New South Walesi alkoholipoodides, hiljem aga tahetakse rakendada seda kogu Austraalias.

Poeketi esindajad soovitavad võtta dokumendi küsimist kui komplimenti noorusliku välimuse kohta.

Liquorland on Austraalia alkoholipoodide kett, mis kuulub firmale Westfarmers. Neid alkoholipoode on kokku 629.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles