Maailmakuulus eakas juveelivaras tegutseb jälle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Payne
Doris Payne Foto: SCANPIX

Ameeriklannast Doris Payne`ist, keda tuntakse juba pikka aega kui kuulsat juveelivarast, valmis 2013. aastal dokumentaalfilm.

85-aastane Payne rahunes mõneks ajaks maha, kuid selle nädala teisipäeval arreteeriti ta kahtlustatuna Atlantas asuvast juveelipoest 690 dollarit maksvate kõrvarõngaste varguses, edastab The Telegraph.

Atlanta juveelipoe turvamehed ei uskunud oma silmi, kui nägid kuulsat varast.

Kinnitamata andmetel varastas naine selle aasta alguses ka 33 000 dollarit maksva sõrmuse, kuid seda ei ole seni tõestatud.

Politsei tabas Doris Payne´i, kui naine oli lahkumas Atlantas Saks Fifth Avenue kaubamajast ning ta taskust leiti kallid kõrvarõngad.

«Proua Payne`il on seljataga «hiilgav» karjäär juveelivargana, kuid ta tegutseb edasi. Teda on arreteeritud väga palju kordi kahtlustatuna kallihinnaliste ehete varguses,» teatas Atlanta politsei.

Kui ameeriklanna oli noorem, kasutas ta juveelipoe müüjate mõjutamiseks oma sarmi. Ta nägi alati väga kena ja moekas välja, jättes mulje kui jõukast daamist.

Naine oskab viia müüjate tähelepanu kõrvale ja saab ehte kerge vaevaga kätte.

Halle Berry mängis Doris Payne`i 2013. aastal valminud dokumentaalfilmis «The Life and Crimes of Doris Payne».

Politsei oletab, et Payne on alates 1950. aastatest varastanud umbes kahe miljoni dollari eest ehteid. Ta ei ole piirdunud vaid oma kodumaal USAs varastamisega, vaid ta on käinud paikades Monte Carlost Tokyoni, kus asub mitmeid kuulsaid juveeliärisid.

Naisel on mitu võltspassi ja ta on kasutanud valenimesid.

Hoolimata oma kõrgest vanusest, on Payne kuritegelikku karjääri jätkanud.

Payne arreteeriti juveelivarguse tõttu 2014. aastal ka Californias, ta anti kohtu alla ja sai kahe aasta pikkuse vanglakaristuse. Ta istus ära vaid kolm kuud.

Vaid paar kuud pärast vabanemist tegi ta uue varguse, viies kaasa kalli sõrmuse.

Ameeriklanna õigustas oma tegevust sellega, et juveelivarguste puhul ei ole ohvreid ja poodidel on varguskindlustus.

«Ma ei kahetse mitte midagi. Miks? Sest ma ei ole kedagi tapnud. Ma ei ole kahetseja tüüp. Ma nägin noorena kena välja, miks seda mitte ära kasutada,» selgitas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles