New York Times kiidab eestlaste kunsti- ja toiduprojekti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKKAKi õhtusöök «Eating the Forest»
EKKAKi õhtusöök «Eating the Forest» Foto: Angelo Becci

26. oktoobril ilmus New York Times'i elustiili ajakirjas T-Magazine Pariisi korrespondendi Emily Nathani artikkel Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse (EKKAK) korraldatud õhtusöögist, mis toimus 24. oktoobril Milaanos. 

Rahvusvahelise meeskonna poolt loodud kunsti ja toitu ühendav kontseptsioon tõi ühele lauale kokku kahe kunstniku - Kris Lemsalu ja Adeline de Monseignat (UK) loodud originaalsed portselanist ja klaasist nõud, saksa disaineri Julia Heueri kujundatud laudlina, Karl Tauli käsitsi valmistatud puuesemed ning Eesti metsast inspireeritud toidu. 

Itaalia suurimas kunstnike raamatute arhiivis DOCVA Fabbrica Del Vapore toimunud «Eating the Forest» nimelisel õhtusöögil said üritusele pileti ostnud külalised osa kogemusest, mis tutvustas unikaalsel moel nii Eestit, kaasaegset kunsti kui üha enam maailmas tuntust koguvat metsaandidele toetuvat põhjamaade toidukultuuri.

Rikkaliku pildimaterjaliga illustreeritud artikkel on tänavu juba teine eestlaste kunstiprojekte kiitev arvustus New York Times'is. Maikuus ilmus Kris Lemsalu Frieze New York messile loodud ambitsioonikat installatsiooni esiletõstev artikkel Martha Schwendeneri sulest.  

Emily Nathani artikli «Milan’s Artsiest Dinner Party Featuring Food From the Forest» leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles