Twitteris käivitati kampaania «Päästke peekon»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grill-liha on eestlaste suveõhtute asendamatu kaaslane.
Grill-liha on eestlaste suveõhtute asendamatu kaaslane. Foto: Vida Press

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ja Rahvusvahelise Vähiuuringute Agentuuri (IARC) teatel on punane töödeldud liha, kaasa arvatud vorstid ja peekon, tervisele sama ohtlikud kui suitsetamine.

Twitteris käivitasid lihaarmastajad liha kaitseaktsiooni, mis kannab pealkirja «Päästke peekon».

Sotsiaalmeedias on WHO raportit nimetatud farsiks ja arvutiklaviatuurist väljaimetuks.

«Elu on üldse ohtlik, kuna lõpeb surmaga. Elu jooksul puututakse kokku väga paljude mürkide ja kantserogeensete ainetega ning liha on üks ohutumaid «mürke»,» arvati sotsiaalmeedias.

Veel arvati, et kui lähtuda liha ohtlikkuse raportist, siis tuleks inimkonnal kolida tagasi koobastesse. Kui sellest ei piisa siis lõpetada hingamine ja lihtsalt maha surra.

Oli ka neid, kes arvasid, et kui osa inimkonnast läheb lihast loobumise kampaaniaga kaasa, siis teistele jääb rohkem liha.

Lihatootjate sõnul võib punane töödeldud liha tekitada haigusi siis, kui seda süüakse suures koguses ja toitumine ei ole tasakaalustatud. Teada on, et palju alkohol koos lihaga võib näiteks tekitada ka podagra. Organismis kuhjuvad siis uraadikristallid, mis toovad kaasa liigesepõletiku.

«Punast liha tuleb süüa, sest selles sisaldub rauda, tsinki, B-12 vitamiine ja omega-3 rasvhappeid, mis tagavad organismi normaalse töö,» teatasid lihatootjad.

Sotsiaalmeedias oli ka neid, kes teatasid, et on valmis surema, kui et loobuvad grillitud lihast. Grill-liha on mitmetes riikides, näiteks USAs, Brasiilias ja Austraalias osa toidukultuurist ja seda tarbitakse igapäevaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles