Türgis otsitakse «Mona Lisa naeratusega» naisterroristi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonardo da Vinci maal «Mona Lisa»
Leonardo da Vinci maal «Mona Lisa» Foto: SCANPIX

Türgi politsei otsib 20-aastast naist, kes väidetavalt liitus äärmusrühmitusega Islamiriik ja võib olla ohtlik.

Politsei teatel on tegemist Kashastanist pärit Walentina Slobodjanukiga, kuid ta võib kasutada enda kohta ka türgi nime, edastab news.com. au.

Türgi politsei avaldas mosleminaise riideid kandvast naisest fotod, millel on ta näol näha mõistatuslikku ja võrgutavat naeratust.

Meedia nimetas naise «Mona Lisa naeratusega modell-terroristiks».

Türgi võimude andmetel sündis see naine 1995. aastal Kasahstanis, kuid ta kasutab enda kohta varjunimesid, kaasa arvatud Türgi võltsi ID-kaarti, millel on nimi Yildiz Bozkurt.

Politsei hoiatas, et kena naeratusega naine on terrorist, kes võib olla üks neist, kes Türgis plaanivad terrorirünnakut.

Islamiriigi võitlejad on vallutatud aladel Iraagis ja Süürias röövinud noori naisi endale niiöelda abikaasadeks, kuid on üsna palju ka neid naisi, kes on vabatahtlikult liitunud Islamiriigiga ja tegutsevad selle terrorirühmituse nimel.

Rahvusvahelise radikaliseerumise keskuse teatel on Islamiriigi poolt vallutatud aladele läinud erinevatest riikidest umbes 550 noort naist, kelle seas on isegi 13-aastaseid tüdrukuid.

«Mona Lisa» on Itaalia renessansikunstniku Leonardo da Vinci maal, mis valmis 1503 – 1519. Kunstiekspertide arvates kujutab teos Firenze rikka kaupmehe Francesco del Giocondo naist Lisa del Giocondot. Sajandeid on maalil kujutatud naise ebatavaline naeratus paelunud vaatajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles