Lauljatar Mari-Liis Aasmäe võttis Hawaii suvest kõik, mis võtta andis

Elu24 muusikatoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Mari-Liis Aasmäe võttis Hawaii suvest kõik, mis võtta andis ...
Lauljatar Mari-Liis Aasmäe võttis Hawaii suvest kõik, mis võtta andis ... Foto: Tanel Murd

Lauljatar Mari-Liis Aasmäe võttis Hawaii suvest kõik, mis võtta andis. Teda käis intervjueerimas Karl Kukke.

Möödunud on kuus aastat ajast, mil kohtusime seoses Sinu esimese bändiga. Kas Dynamint on lõplikult tegevuse lõpetanud ja kokkutulemise tõenäosus puudub?

Dynamint on lõplikult tegevuse lõpetanud, kuna on aeg liikuda edasi ja tahtsime suuremaid väljakutseid. Nii mina kui ka Taisi oleme leidnud oma tee. Mina tegelen peamiselt oma sooloprojektiga ja Taisi on valinud klassikalise muusika tee.

Miks otsustasid soolokarjääri kasuks?

Ma olen eluaeg laulmisega tegelenud ja peale Dynaminti tegime ülikooli ajal paariaastase pausi, aga pärast ülikooli lõpetamist viis tee mind tagasi muusikamaailma. Muusika on minu jaoks alati olnud number üks ja minu õnneks tutvusin Gunnar Viibusega, kes on tuntud kui DJ Whirl, kellega otsustasime proovida koostööd. Kuna esimene lugu „Varjud“ osutus väga edukaks, siis otsustasime käsikäes edasi minna.

Kui kaua Sa juba laulmisega tegelenud oled?

Viie aastasest peale. Tollal panid vanemad mind laulustuudiosse ning seal õppisin kuni Dynaminti loomiseni. Edasi on olnud mitmeid erinevaid ettevõtmisi.

Kas Sul on ka muusikaline haridus?

Olen lõpetanud muusikakooli klaverierialal. Sellest tulenevalt olen hakkanud ka ise muusikat looma.

Aga kuidas on lood tavalise kooliga, mis eriala õppisid?

Lõpetasin läinud kevadel bakalaureuseõppe reklaami ja marketingi erialal.

Kuuldavasti veetsid pärast ülikooli lõpetamist seiklusrikka suve, äkki räägid lähemalt?

Jah, ma veetsin terve suve Hawaiil, kuhu läksin ühe üliõpilasprogrammi raames. Programmi eesmärk oli minna võõrasse keskkonda, leida seal ise elamine ja töö ning saada veel iseseisvamaks.

Minu isiklik eesmärk oli panna ennast proovile, leida aega enda jaoks ning paika panna lähituleviku plaanid. Suvi mööduski Hawaiil elades, töötades ja puhates. See oli tõeline paradiis.

Kindlasti juhtus Hawaiil ka midagi eriti põnevat?

Ma proovisin elus esimest korda surfamist, mis oli väga värskendav ja ekstreemne kogemus. Peale surfamist käisime ka väga palju looduses matkamas. Kogu see loodus ja keskkond oli lihtsalt fantastiline. Kõik inimesed olid väga sõbralikud ja sama soojad kui ka sealne kliima. Möödunud suvi andis mulle kohutavalt palju energiat ja uusi ideid.

Kas paradiisist kojutulek osutus raskeks?

Koju on alati hea tulla ja kindlasti tegi kojutuleku lihtsamaks mitte otse Eestisse tulek. Tagasiteel tegime ringreisi USA-s. Käisime Los Angeleses, Las Vegases, Grand Canyonis ja New Yorgis.

Kõik kohad olid väga omapärased ja põnevad ning oleksin tahtnud neid veelgi rohkem tundma õppida.  Lõpuks kui New Yorki jõudsime, oli kliima juba üsna sarnane Eestile ja olime ka ise väga väsinud, sestap muutus kojutulek juba üsna kergelt.

Tundub, et Sa võtsid suvest absoluutselt kõik, mis võtta andis?

Jah, reis oli 100% õige otsus ja soovitan ka kõikidel teistel selline silmaringi arendav reis läbi teha. Eesti on imetilluke koht laia maailma kõrval, kus on väga palju näha, kogeda ja õppida.

Sinu kiire elustiili juures tundub, et „seda õige“ pole Sa vist leidnud?

Viimased aastad minu elus on tõesti väga kiired olnud ning seega pole jah lihstalt seda õiget leidnud.

Kas see tähendab, et otsimine käib?

Kõik omal ajal.
 

Kuidas kõlab Sinu arvates nimetus DJ Mari-Liis Aasmäe? Kuulsin, et oled hakanud veidike DJ-tehnikaga tutvust tegema.

DJ-d minust kindlasti ei saa. Küll aga meeldib mulle alati proovida uusi asju. Kuna mul on tutvusringkonnas palju inimesi, kes tegelevad DJ-ndusega, siis olen ka ise pisut ajaviiteks selle valdkonnaga tutvust teinud.

Mis plaane Sul veel tulevikuks on?

Peagi on meil DJ Whirliga tulemas uus singel − «Deja vu». Kindlasti on plaanis duoprojekti veelgi laiendada ning töö käib ka minu ametliku kodulehe kallal. Kaugemas tulevikus loodan proovida veel erinevaid muusikastiile.

Praegune koostöö Gunnariga on üsna klubilik, mis mulle küll väga meeldib, kuid avatud inimesena tahaksin proovida kätt ka teiste lauljatega, esineda live-bändiga ja võimalikult palju ennast muusikavallas arendada.

Kus Sind lähiajal esinemas võib näha?

Sel reedel saab mind näha ja kuulda uute lugudega Tartu ööklubis Club Tallinn. Üheks suuremaks esinemiseks on sel aastal Tartus 10. detsembril toimiv üritus Suur Jõulumöll 2010 «christmaSEXdream». Olen seal soojendajaks Saksamaalt pärit Novaspacele ja rumeenlane Mario Bischinile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles