Bondi näitleja: sakslased mängivad kurikaelu ja natse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christoph Waltz (kurikael Franz Oberhauser) ja Daniel Craig (James Bond)
Christoph Waltz (kurikael Franz Oberhauser) ja Daniel Craig (James Bond) Foto: SCANPIX

Varsti jõuab vaatajateni uus, 24. Bondi film «Spectre», milles kurikaelu mängivad saksa näitlejad Christoph Waltz ja Detlef Bothe.

Bothet peetakse Saksamaal geeniuseks, kes on nii režissöör, stsenarist, näitleja kui produtsent ning kellele on üsna pikk filmograafia, edastab The Local.

Bothe sõnul valiti ta uude Bondi-filmi põhjusel, et ta oskab ideaalselt pätti mängida.

«Tegemist on kaabakaga, kelle mängimine mul kõige paremini välja tuleb. Tean täpselt, kuidas selliseid kehastada. Saksalased mängivad Hollywoodi filmides ikka pätte ja natse,» lausus näitleja.

Bothe selgitas, et kurjamite kehastamisel mängivad rolli kolm aspekti: õiged liigutused, suhtumine ja mitteverbaalne suhtlemine.

«Agressiooni ja ründamist tuleb edasi anda kehakeelega. Tuleb olla valmis selle näitamiseks, mis koheselt silmaga nähtav ei ole,» jätkas sakslane.

Bothe täpne roll «Spectre`is» ei ole teada, kuna tal on leping, et seda saab teada alles filmi linastumisel.

«Allkirjastasin selles filmis osalemiseks kaheksaleheküljelise lepingu, millest terve lehekülg oli keelde, et mida ei tohi teha ega öelda,» jätkas näitleja.

Teada on seda, et Bothe osaleb neis stseenides, mis on üles võetud Austrias ja ta peaks olema negatiivse peategelase Franz Oberhauseri, keda kehastab Christoph Waltz, meeskonnaliige.

Bothe sõnul on saksa näitlejad harjunud, et peavad kehastama kurikaelu, pätte ja natse.

«Tuleb küsida jänkidelt, miks sakslased sobivad kurjategijate ja natside rolli,» lisas Bothe.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil sakslased Bondi-filmis kurikaelu mängivad.

1964. aastal filmis «Goldfinger» oli Sean Connery kehastatud James Bondi vastaseks Auric Goldfinger, keda mängis sakslane Gert Fröbe.

1977. aasta filmis «The Spy Who Loved Me» oli Roger Moore´i mängitud 007 vastaseks aga aga sotsiopaadist tööstur Karl Stromberg, keda mängis Austria-Saksa näitleja Curd Jürgens.

Pierce Brosnani Bond seisis 1997. aasta filmis «Tomorrow Never Dies» silmitsi pätt Mr. Stamperiga, keda mängis Götz Otto.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles