Pinge laes: pagarisaates selguvad finalistid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TV3 saate «Eesti parim pagar» on osalistel pinge laes, sest finaal koputab uksele. Tänaseks teemaks on maailma maitsed.

Alustuseks tuleb tegijail valmis saada pavlova. Õrn koogipõhi eeldab tundlikku kätt ja head närvi. Kiirustamine ja ärevus või vähene kogemus lõhub ära ühe osalise koogipõhja. Teised koogikesed rõõmustavad silma suviste värvide ja maitsetega.

Foto: TV3

Teiseks ülesandeks on lõhekulebjaaka. See on Ants Uustalu retsept ja kulebjaaka valmistamise juures Ants nalja ei mõista. Paljud osalejad pole paraku kulebjaakat elus sees näinud ega proovinudki. Saati siis küpsetanud.. Pääsu aga pole ja kõik üritavad endast parima anda.  Mõne jaoks on see eriti keeruline. Nimelt on meeleheitel on osaleja, kes kala silmaotsaski ei salli. Iiveldusega võideldes sünnib küpsetis, mis loodab vaid heale õnnele.

Foto: TV3

Ka kolmas ülesanne ei anna armu. Tarte tatin ehk tagurpidi õunapirukas on tehniliselt keeruline ning eeldab magusa ja hapu head kooskõla. Lisaks sellele ei tohi küpsetis peale vormist väljavõtmist laiali laguneda. Kas kõik saavad sellega hakkama?

Karamelline ning õunane kook õnnestub vaid tublimail. «See on soe õunakompott toorel tainal!» Kelle küpsetis pälvib nii hävitava hinnangu, kelle oma laguneb laiali?

Foto: TV3

Kes pääsevad finaali?

«Eesti parim pagar» on TV3 eetris täna algusega kell 20.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles