Rootsis keeldusid asüülitaotlejad elama ajutiselt suvilates

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi majad
Rootsi majad Foto: Wikipedia.org

Eile keeldus rohkem kui 30 Rootsis asüüli taotlevat põgenikku elamast ajutiselt suvituslinnaku klassikalistes punast värvi suvilates ja maakodudes, kuna need asuvad suurtest inimasulatest eemal.

Kaks bussitäit migrante viidi Lääne-Rootsi Dalarna maakonda Limasse, kuid osa neist keeldus bussist väljumast, edastab The Local.

Lima on väike koht, kus on umbes 400 elanikku, kuid migranid kasvatavad elanike arvu märgatavalt.

Rootsi migratsiooniameti pressiesindaja Charlotte Jacobssoni teatel tekitas põgenike seas hirmu see, et majade ümber on mets.

«Saime teate, et osa asüülitaotlejaid kardab elada metsapiirkonnas, kuna nad peavad seda ohtlikuks. Saatsime oma töötajad neile selgitusi ja informatsiooni jagama,» lausus Jacobsson.

Esindaja teatel oli ka neid põgenikke, kes jäid kogu ööks bussi, kuna ei olnud neile ajutiselt pakutava peavarjuga rahul.

Rootsis võimul olevad sotsiaaldemokraadid nõuavad kohalikelt omavalitsustelt, et nad rohkem migrante vastu võtaks ja majutaks, kuna sisserändajate juurdevool on aina suurenenud.

Rootsi suured põgenikekeskused on ammu täis ning soovitakse rajada uusi, kuid see võtab aega. Samuti on olnud intsidente, milles põgenike vastuvõtu- ja majutuskeskusi on süüdatud.  

Jacobssoni sõnul ei ole veel täiesti selge, kuhu veel saab põgenikke majutada.

Nüüdne juhtum Rootsis, et põgenikud protestisid majutuse tõttu, ei ole seal esimene selline.

Selline leidis aset ka jaanuaris, kui umbes 40 asüülitaotlejat keeldusid Östersundi lähedasest majutusest, kuna mets oli ligidal.

«Meid viidi sõna otseses mõttes metsaonni elama. Oli vaid lumi ja tuul,» lausus Süüriast pärit Esam Taha nüüd meediale.

Taha sõnul tahab ta end siiski Rootsis sisse seada ja riiki elama jääda.

«Tegemist on väikese kohaga, kus elanikud on toredad, kuid seal on raske endale omaette elamist leida,» selgitas mees.

Rootsi migratsiooniameti teatel võib sel aastal riigi saabuda 190 000 asüülitaotlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles