Sind otsides: lastekodulapsest kuue lapse ema otsib venda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela saates 'Sind otsides'
Angela saates 'Sind otsides' Foto: ETV

Angela lapsepõlv oli kõike muud kui peatükk õnneliku pereelu kroonikast, sarnanedes pigem hirmuunenäole. Olles vaid kaheksa-aastane, jättis ema teda ühes kolme noorema õe ja pesamunast vennaga üksi kodumajja, keset metsa, ja kadus koos oma uue kavaleriga teadmata teid.


«Ema luges sõnad peale ja läks, lubas tagasi tulla. Hirmus tema käest peksa saada, kartsime ka ise kodunt ära minna. Olime harjunud end inimeste eest peitma,» meenutab Angela kolmekümne aasta eest juhtunut.

Sellest rängast isepäi elatud metsaelust ei pääsenudki kõik eluga. Enam-vähem üheselt suudab kõike läbielatut meenutada vaid Angela, sest õed olid selleks veel liialt noored, rääkimata aastasest vennast, kellest on saanud talle südamelähedaseim inimene.

Angela vintsutused ei lõppenud ka lastekoduga, kuhu nii tema kui ka õed ning vend edasi suunati. Pärast õnnetuid kooseluaastaid on naine lõpuks leidnud armastava abikaasa ja tema väikeses kodus tunnevad end hästi kõik kuus poega, kellest vanemal juba oma pere.

Kevadel, kui Angela kolmeaastane poeg ränka õnnetusse sattus ja ta vaid läbi ime elule toodi, süttis igatsus kümme aastat jäljetult kadunud venna vastu uue leegina. Mõned pildid fotoalbumis on ainsad, mis talle vennast alles jäänud.

«Sind otsides» on eetris laupäeval kell 20 ETV-s, saatejuht Märt Treier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles