Türgis tekkis kellakeeramisega segadus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Türklased sattusid segadusse, kuna elektroonilised kellad muutsid automaatselt sügisesel kellakeeramisel aega, kuid valitsuse käsul veel aega ei muudetud.

Koos teiste riikidega oleks ka Türgi pidanud nüüd kella tunnivõrra tagasi keerama, et minna suveajalt talveajale, edastab BBC.

Türgi valitsus aga otsustas kellakeeramist lükata edasi ja teha seda pärast valimisi. Kuid osa elektronkelli muutsid automaatselt aega, tekitades sellega paraja segaduse.

Türgi sotsiaalmeedias muutusid populaarseks küsimused, et mis kell tegelikult on.

Türgi on tavaliselt kella keeranud koos Ida-Euroopa ajavööndisse kuuluvate riikidega nagu näiteks Bulgaaria, Ukraina ja Leedu.

Türgis toimuvad valimised 1. novembril ja võimude sõnul ei keelatud kella, kuna siis saavad valijad oma hääle anda valgemal ajal.

Türgis muudetakse aega 8. novembril kell 4.00, keerates kella ühe tunni võrra tagasi.

Türklased elasid kella mittekeeramise segadust välja ka sellega, et kritiseerisid paternalistlikku presidenti Recep Tayyip Erdoğani.

Sotsiaalmeedias kirjutati, et Türgi elab nüüd «Erdoğani ajas» ning aega saab seisma panna tavakellade puhul, siis seda ei saa elektronkellade puhul.

«Järgmised kaks nädalat elab Türgi « Erdoğani standardajas»,» teatati Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles