Tiina Jantson sattus petise küüsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Jantson Kiievis
Tiina Jantson Kiievis Foto: Erakogu

Paljud modelli-madami Tiina Jantsoni sõbrad-tuttavad said neil päevil tema meiliaadressilt südantlõhestava appikarje.


Ingliskeelses teates seisis:
«Loodetavasti jõuab see sinuni õigel ajal. Mul on kahju, et ma ei informeerinud sind oma Hispaania-reisist, olen praegu Barcelonas ja mõningates raskustes. Kaotasin teel hotelli rahakoti koos sularaha ja muu väärtuslikuga. Ma vajan, et laenaksid mulle 2500 eurot [peaaegu 40 000 krooni – toim], et saaksin tasuda hotelli eest ja tagasi koju sõita.»

Edasi kirjutatakse, et «Tiina» pöördus saatkonna poole, kuid sellest pole abi. Kirja saatja lubab raha esimesel võimalusel tagasi saata ja lisab, et puudub ka telefon, millelt teda tabada saaks.

Oma Facebooki-leheküljel lükkab Tiina Jantson selle jutu ümber: «KEEGI IDIOOT HÄKKIS MU sixtina2001@yahoo.com mailboxi ja saatis info, nagu oleksin kuskil välismaal ja hädas. TÄIELIK JAMA!!!! Kõige suurem probleem, et kustutas ära ka kõik mu aastatega kogunenud tähtsad meiliaadressid. Kõik, kes arvavad, et ma vajan teie meiliaadressi, siis saatke mulle palun nüüd enda oma uuesti!!! Suur tänu mõistva suhtumise eest!»

Siit võib vaid järeldada, et küberturvalisuse eest peaksime me kõik usinamalt hoolt kandma ning tähtsatest andmetest tasub alati teha varukoopiad, soovitavalt mitmesse erinevasse kohta. Samas, päris idioot ei saanud see ründaja olla, sest meditsiiniliselt vastab termin «idioot» isikule, kelle vaimne arengutase on kolmeaastase lapse tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles