Noortebänd 2015 finalist Von Dorpat: bändi on ka tänapäeval võimalik üsna rahuliku südamega teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2015 eksperdivoor
Noortebänd 2015 eksperdivoor Foto: Rene Suurkaev

Noortebänd 2015 on täies hoos ja juba 24. oktoobril astuvad Kultuurikatlas üles võistluse finalistid. Üheks neist on ansambel Von Dorpat. Elu24 küsis bändilt 3 küsimust, et nendega lähemalt tuttavaks saada.

Kas tänapäeval on veel lihtne bändi teha või hakkab elektrooniline muusika kandadele astuma?

Tundub, et bändi on ka tänapäeval võimalik üsna rahuliku südamega teha. Live-bänd ja muusika, mis sünnib koha peal ning naturaalselt, on sellise väärtusega, mis ilmselt jääb inimeste jaoks oluliseks vähemalt nii kaua, kui kaua inimlikkus kõrges hinnas on.

Meie kui bänd ei ole kunagi tundnud, et konkureeriksime elektroonilise muusika tegijatega. Need erinevad lähenemised on muusikale ja selle esitamisele on selleks ilmselt piisavalt erinevad.

Sel aastal toimus esimest korda ka ekspertide voor. Milline kasutegur on teie arvates sellisel voorul?

Kuna ekspertide voor oli ka meie jaoks uus osa konkursist, siis ei teadnud me sellest alguses suurt midagi arvata. Kuid meeldis vooru suhteline pingevabadus ning võimalus kõigi finaalis osalevate kollektiividega ka ise lähemalt tuttavaks saada.

Muusika- ja meediainimeste kohalolek ning sõnavõtud olid meie kui bändi jaoks väga tähtsad, sest erinevatel konkurssidel osaledes ongi ansambli jaoks olulisima tähtsusega just saadav tagasiside. Kui publiku puhul on seda võimalik ka ise lavalt tunnetada, siis spetsiifilisemate kuulajatega oluliselt raskem. Eksperdivoor võimaldas aga asjatundjatelt kõik tähtsad vastuseta küsimused ära küsida. See tegi head ka bändi enesekindlusele.

Kui Noortebändi võitjateks osutute sel aastal teie, siis millised on bändi tulevikuplaanid?

Kindlasti jätkame suunda, mille oleme ansambliga viimastel aastatel võtnud. Tundub, et bändi saund ja üldine karakter hakkavad kindlamalt paika saama. Kui Noortebändi võidame, siis on see meile märk valitud tee õigsusest. Noortebändi võitmine aitab meil jõuda «oma kuulajani». Eesti suuruses riigis on väga tähtis, et meie potentsiaalsed kuulajad oleksid meie kui kollektiivi muusika ja tegemistega kursis. Noortebändi võitmine annaks meile indu ka oma helikandja väljaandmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles