Laupäeval toimub Eesti ühes ehedamas mõisas Anijal taaskasutustäika ja Ikevald Rannapi päevakontsert

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikevald Rannap
Ikevald Rannap Foto: Sten Roosvald

Juba sel laupäeval, 24. oktoobril kell 11-16 toimub Tallinnast poole tunni tee sõidu kaugusel Anija mõisas taaskasutatud asjade turg ehk täika.

Foto: Kristina Kozlovskaja

Täikal toimub kauplemine mitmesuguse kraamiga nagu riided, ehted, raamatud, tarbeesemed, samuti müüakse disaini- ja käsitöökaupa. Kauplejateks on ka mitmed loomeinimesed, näiteks tulevad kaupa müüma muusik Triinu Taul, uue Eesti noortefilmi

Polaarpoiss režissöör Anu Aun ja populaarse riidebrändi Bless This Mess disainer Leela Toomsalu. Pärastlõunal toimub täika raames Ikevald Rannapi akustiline etteaste, kus tulevad esmaettekandele muusiku hiljuti valminud palad.

Foto: Anija Vald

Anija mõisa perenaise Kristina Kozlovskaja sõnul oodatakse täikale kõiki, kes hoolivad taaskasutusest, läbi mille saab kodus seisma jäänud asjadele uue ja ilusa hingamise anda. «Mõisa uksed on kõigile alati avatud, siin on koht, kus aeg peatub ja kust juba siia jõudnud lahkumisega viivitavad,» kinnitas Anija mõisa perenaine.

Foto: Anija Vald

Täika müüjate hulgas on nii filmiprodutsente, muusikainimesi kui ka elukunstnikke. Oma riidelaeka kaane on lubanud avada muusik Triinu Taul ja andekas filmirežissöör Anu Aun, kes on praegu tegemas oma elu esimest täispikka mängufilmi Polaarpoiss / The Polar Boy.

 Täikale on oodatud kauplema ja müüma ka kõik mehed!

Näiteks on üheks kauplejaks elukunstnik Ivo Naries, kelle müügilett on kindlasti sama värvikirev ja loominguline nagu ta isegi. Ivo Nariese sõnul elame õndsal tarbimisajal ning kindlasti on paljude meeste kapinurkades ägedaid või tarvilikke riideid/asju mida nad enam ei vaja või pole üldse vajanudki.

«Taaskasutamine st sellise kraami teisteni toomine on igati tänuväärt üritus. Taaskasutatud asja ostes ei ole eesmärk ainuüksi isikliku raha säästmine, see mõtteviis ja käitumine on ilus teene kogu meie maakerale, keda tarbimisele suunatud moe- ja rõivatootmine täistuuridel kurnab. Sellistest väikestest sammudest saavadki alguse suured teod ja see on ilus võimalus olla osa sellest muutusest,» täiendas Naries.

Kell 14 toimub Ikevald Rannapi päevakontsert

Esitamisele tulevad parimad palad Ikevald Rannapi asja valminud omaloomingust, mis sai valmis kirjutatud nädal aega tagasi toimunud laululaargis Lõuna-Hispaanias. 

Anija Mõis asub Tallinnast 30 minuti autosõidu kaugusel Jägala-Kehra-Kose maantee ääres Anija külas. 

Anija mõis on üldkompositsioonilt üks ilusamaid ja väljapaistvamaid mõisahooneid Eestis. Pea 10-hektariline mõisapark on unikaalne 87 erineva võõrpuuliigi poolest. Eriti ilus on park just sügisesel ajal, kus külluslik värviderohkus parki veelgi kaunimaks muudab.

 Mõisas on avatud Ateljeepood Piibe ja Margiti käsitöötuba, kus saab imetleda ja kaasa osta kauneid käsitöövaipu ning kudumeid. Põnevaid maitseelamusi pakub kohalik omanäoline mõisakohvik «Peaproov».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles