Videointervjuu Eri Klasiga! Kolme Maestro Karikas toob Eestisse poksijate paremiku

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maestro Eri Klas on ka poksiringis kõva käsi
Maestro Eri Klas on ka poksiringis kõva käsi Foto: Peeter Hütt

14. novembril leiab Tallinna Lennusadamas aset eriti eksklusiivne poksipidu – just «poksipidu» on õige sõna eeloleva ürituse kirjeldamiseks, sest kus mujal on pealtvaatajal võimalus nautida Eri Klasi, Uno Loopi ning mullu meie seast lahkunud Peeter Sauli auks klassikalist muusikat ning elada selle kõrval kaasa profipoksi suurnime Robert Heleniuse võitlusele maailma tippu kuuluva tuntud idanaabri Denis Bakhtovi vastu!

Boxing Night Three Maestros on poksivõistlus, milles osalevad Eesti parimad poksijad ning Euroopa profipoksi paremik. «Three maestros» on võistlus kolme poksiga tegelenud muusiku karikatele, kelleks on Eri Klas, Peeter Saul ja Uno Loop.

Nende popuaarsete meeste näol on tegemist mitte ainult rahva südamed võitnud muusikatalentidega, vaid ka endiste poksimeistritega. Nii näiteks tuli Peeter Saul neljal korral Eesti meistriks, Uno Loopile riputati noore mehena kuldmedal kaela kahel korral ja Eri Klas tuli Tallinna meistriks.

Koos on poksitipud

Õhtu käigus jagataksegi välja kolme maestro poksikarikad ning seejärel algab profipoksi osa, kus astuvad üles Balti kergekeskkaalu meister Pavel Semjonov ning Soome tuntud võitlejad. Õhtu lõpetab Soome poksikuulsuse Robert Heleniuse ning Venemaa kogenud võitleja Denis Bahhtovi supermatš.

Seni karjääri jooksul kõik 21 matši võitnud Heleniuse jaoks on tegemist eelmatšiga detsembris Helsingis toimuvaks Euroopa profitiilimatšiks Erkan Teperiga. Kuid karjääri jooksul 50 matši pidanud ning neist 39 võitnud Bahhtovi ei saa kindlasti alahinnata.

Robert Helenius on kiirelt naasmas maailma tippu. Seda tõestab ka fakt, et alles hiljuti käis soomlane treenimas raskekaalumaailma tõelise tipu Vladimir Klitško vastu. Helenius ei saa Tallinnas kuidagi allahindlust teha, sest eelseisev Euroopa profitiitlimatš on esimeseks ja oluliseks sammuks tõelise tipu suunas. 

Meenutab Eri Klas 

Maestro Eri Klas ütleb, et temas on poksijakarakter alati olnud ja sellega tegeles ta siis, kui tahtis muusikast eemal olla.

Poksi kohta on maestrol oma teooria: «Kergejõustikus võib jooksja väsides hakata aeglasemalt jooksma; kui oled maadleja, sokutad varba mati pealt ära ja pead uuesti peale minema — aga poksis on neli nööri ja sealt sa välja ei saa, kas lööd sina või lüüakse sind!» võrdleb ta erinevaid alasid.

Maestro löögijõud olevat tema sõnutsi olnud nii tugev, et ta võis vastase hunnikusse lüüa ja tehnikas oli ta samuti väle. Eri Klasi sõprus Uno Loobi ja Peeter Sauliga on kestnud kogu elu ja mõlemat peab ta seejuures endast kõvemaks. Tema lähim sõber Peeter Saul on nüüdseks teistele poksiringidele lahkunud, kuid kolme mehe karikad on alles ja jagatakse välja värsketele amatöörsportlastele.

Esmaklassilise toitlustuse ning eriilmelise Lennusadama meeleolu tõstab vanameister Ivo Linna ning maestrote auks esineb Ott Lepland. «Nad on lihtsad mehed ja ei ole ninakad,» kiidab Eri Klas mehi, kellest saavad nii poksiringi kuulutajad kui esinejad. Väikse muusikalise palaga astub üle pika aja üles ka Uno Loop isiklikult.

VAATA VIDEOT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles