Elu24 video! Noored moekunstnikud Whitetail, KÄT ja Raili Nõlvak võluvad ideede ja lõigetega

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Fashion Week 2015 sai kolmapäeval, 21.oktoobril meeleoluka avapaugu esimeste moe-show'de saatel. Teiste seas näitasid oma kollektsioone Tallinna Loomeinkubaatori tegusad disainerid Raili Nõlvak, KÄT ja Whitetail.

Whitetaili taga on Soomes resideeruv moelooja Margit Peura, kes pöördus moe juurde arstiametit pidades. «Moe juurde tõi mind soov teha moodi täiesti teistmoodi, ehk rõhuda riiete ökoloogilisusele ja tootmise eetilisusele.»

Foto: Erlend Štaub

KÄT brändi disainer Kätlin Kikkas tuli moe juurde soovist luua midagi, mida ta saaks ka ise kanda. «Tihti käisin poodides ringi ja ma ei leidnud mitte midagi, mis mind kõnetaks. Mõtlesin, et teen oma brändi ja siis mul on endal ja ka teistel eestlastel pisut suurem valik erinevaid tooteid kanda.»

Foto: Erlend Štaub

Raili Nõlvak on moetööstuses olnud juba kümme aastat ning töötanud erinevate tuntud brändide all. Oma nime all on Raili moekunsti loonud poolteist aastat. «Ma väsisin sellest tööstuse konveierist niivõrd ära ja lõpuks tegin selle hüppe, et kas nüüd või mitte kunagi teha oma kollektsioon.»

Foto: Erlend Štaub

Kollektsioonid on müügil Pop-up moepood ZEROs, mis TFW ajal tegutsebTelliskivi Loomelinnakus, restoranis Foody Allen (Telliskivi 60).

Vaata videost, miks peaks eesti naine nende disainerite vastu huvi tundma ja kuidas iseloomustavad moeloojad oma loomingut!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles