Elu24 video! Kuldnõel 2015 Piret Ilves: seljataga on 27 järjestikust tööpäeva

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Fashion Week'i esimese päeva õhtul toimus Telliskivi Loomelinnakus Kuldnõela gala, kus anti välja Kuldnõel ja Hõbenõel. Võitjaks kuulutati Piret Ilves. Elu24 uuris, mis tunded naist pärast võitu valdasid!

Moekunstnik Piret Ilves rääkis Elu24-le, et Kuldnõela võit oli tema jaoks kindlasti üllatus. Esimesed emsotioonid on tuimale eestlasele kohased: «Loomulikult on rõõmus, kõik soovivad õnne, aga päris kohale ei jõua veel, mis see päriselt siis on,» rääkis värsket auhinda käes hoidev Piret.

Enne moenädalat kollektsiooniga töötanud Ilvesel magamata öid ei olnud, aga 27 järjestikust tööpäeva seljataga küll.

Foto: Erlend Štaub

«See kollektsioon on järgmine kevad-suvi ja ta on loodud aktiivse elustiiliga naisele, kes peab tööd tegema, ühest kohast teise jooksma ja teda on lihtne stiliseerida päevariietest õhtukostüümiks,» tutvustas Ilves minimalistliku võidukollektsiooni põhilisi märksõnu. Riided on klassikalises võtmes, aga siiski modernsed ja ei mõju igavalt. 

Kollektsioon on ka selline, nagu Piret Ilves on – minimalistlik, naiselik, veidi ehk lõõgastunumas võtmes. Aga kindlasti mitte suveromantiline! 

Foto: Erlend Štaub

Kollektsiooni luues algab Piret Ilvese jaoks kõik tundest, et nüüd võiks liikuda kas romantilisse suunda või piduliku suunda. Või hoopis seda kõike vähem. Protsess on tema jaoks loomulik ja orgaaniline.

Foto: Erlend Štaub

Piret Ilvese sirged lõiked ei nõua kandjalt ideaalset figuuri, kuid mõjuvad kergelt ja naiselikult. Autor ise on oma teostele parim reklaam, kes kannab päevast päeva enda loodud luksuslikke mantleid ja elegantseid kleite.

Millise stiilinipi annab aga Piret Ilves eesti naisele pimedaks ja talviseks perioodiks?

«Kõige parem nipp on loobuda mustast, hallist ja tumesinisest ja võtta midagi ilusat heledat ja kanda seda.»

Foto: Erlend Štaub

Vaata galeriist ja videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles