Laupäeva öö täidab elektrooniline alternatiivmuusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animafilmide nädal lõpeb elektroonilise muusika saatel.
Animafilmide nädal lõpeb elektroonilise muusika saatel. Foto: Joosep Maripuu

Laupäeva hilisõhtul panevad J. Barbaruse nimelises kontrakultuuri keskuses toimunud animatsiooninädalale punkti alternatiivmuusikud ja kell 22 algab Frens Cafe's pidu, kus astub üles bändi Öökülm vokalist Lord koos DJ Udutuukeriga.
 

Öökülm on plaadifirma Lejal Genes üks omapärasemaid liikmeid, kus muusika eest vastutab Rakverest pärit DJ ja produtseerija Melkker ning tempokalt pritsib läbi huumoriprisma riime räppar nimega Lord.

2007. aastal ilmus Eesti hiphopi maastikule nähtus nimega Öökülm oma debüütalbumiga „Välk selgest taevast“ ja kevadel üllitasid nad teise albumi „Head uudised“. Duo on toonud peosaalidesse hitte nimega „Viskit“, „Säde“, „Öö hümn“ ja „Seagripp 95“.

Lord kuulub ka triosse nimega TMF, millega Peeter Võsa lauluvõistlusel toodi looga „Võsaneeger“ koju teine koht.

„Udutuukeriga lavalaudadel üles astudes on eripäraks see, et esitan oma tekste, mis on tuttavad nii Öökülma kui TMFi lauludest, aga mitte originaalbiitidele,“ kirjeldas Lord tulevast kontserti, kus DJ Udutuuker miksib stiilipiiranguteta eri muusikat dubstep’ist, house'ist ja garage'ist hiphopi ning reggae'ni.

Lordi sõnade kohaselt on esitlusele tulevat kava võimatu ennustada, sest kunagi ei esine nad Udutuukeriga sama kava järgi ning improviseerivad pidevalt.
Frens Cafe's vastutavad muusika eest veel DJ Fii ja RabotaRobot ning esitlusele tuleb rohkesti elektroonilist tantsumuusikat, saadetuna visuaalidest.

„Ürituse eesmärk on tuua Pärnu linnapilti alternatiivsemat suunda vastukaaluks iganädalastele peavooluüritustele Pärnu ööklubides, kus MTV hittidest mittelugupidavatel inimestel suurt midagi teha ei ole,“ rääkis ürituse korraldaja Joosep Maripuu.

Frens Cafe asub Pärnus Pühavaimu 15. Üritus on tasuline.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles