Verekeskus ootab doonoreid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus korraldab teisipäeval, 30. novembril kell 10–14.30 Rakvere rahvamajas doonoripäeva.


Oktoobrikuus juba 13. korda sel aastal toimunud doonoripäev oli taas rahva- ja teguderohke - 104 doonori abil õnnestus Rakveres rohkem kui 45 liitri võrra haiglate verevarusid täiendada.

Väikest verekaotust talub inimese organism suhteliselt hästi, kuid suurema verekaotuse korral on vereülekanne parim viis selle kompenseerimiseks.

Vereülekandeid tehakse traumade, vähktõve, vere- ja maksahaiguste, põletuste, vere
hüübimishäirete, sünnitusabi jne korral, kuid ka plaanilistel operatsioonidel.

Doonoripäeva külastamiseks tuleks varuda umbes 45 minutit, millest vereloovutus võtab 5-10 minutit ning ülejäänud aeg kulub ankeedi täitmisele, meditsiinilisele läbivaatusele ning väikesele puhkusele pärast vereandmist.

Vereandmine on valutu ja ohutu protseduur, mille käigus võetakse doonorilt 450 ml verd. See moodustab olenevalt kehakaalust kõigest 7-13% kogu täiskasvanu inimese verest.

Verekeskuse tegemistel silma peal hoida ka Facebooki fännilehel Doonorid ja Sõbrad.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles