Orient alustab homme Tallinnas traditsiooniliste Korea shamanistlike riitustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idamaade muusika festival Orient alustab Nokia Kontserdimajas traditsiooniliste Korea shamanistlike riituste etendusega “Shamaani tants ümber Buddha”
Idamaade muusika festival Orient alustab Nokia Kontserdimajas traditsiooniliste Korea shamanistlike riituste etendusega “Shamaani tants ümber Buddha” Foto: elu24.ee

Idamaade muusika festival Orient alustab homme Nokia Kontserdimajas traditsiooniliste Korea shamanistlike riituste etendusega «Shamaani tants ümber Buddha». Festivali teine suurüritus «Teekond surnute ilma» toimub 14. novembril Vene Teatris, kus etendatakse Korea iidset matuseriitust läbi modernse tantsu.

Täna öösel Eestisse saabunud Lõuna-Korea Ja In budistliku templi mungad eesotsas nende vaimse liidri Dong Hee-ga toovad esmakordselt Eestis lavale müstika, shamanismi ja budismi ainulaadse sulami. 

Etendus on jagatud mitmeteks osadeks, kuhu kuuluvad 11-astmeline shamanistlik riitus ning Korea budistlik rituaalne laul ja tants. Kostümeeritud etenduses kasutatakse muuhulgas ka haruldasi vanu idamaade pille nagu 12-keelelist tsitterit, bambusflööti ja bambusoboed.

 

Korea iidse budistliku tantsu huvilistel on võimalus osaleda Rahvusraamatukogu konverentsisaalis 9. novembril kell 18 toimuval Elli Feldbergi loengul «Korea shamanismist ja budismist». Samuti toimub 15. novembril kell 12 Tantsuakadeemias Solarise keskuses budistliku tantsu meistriklass.

 

Lõuna-Korea kuulsaim tantsutrupp Now Dance Company etendab Vene Teatris 14. novembril unikaase matuseriituse «Teekond surnute ilma». Iidsete traditsioonidega matus, mis kestab kolm ööd ja päeva on pandud modernsesse mitmeosalisse tantsuetendusse, mis räägib elust ja surmast ning inimhinge rändamisest teispoolsusesse.

 

Now Dance Company on keskendunud kaasaegsele tantsule, mille juured on sügavalt Korea traditsioonilises tantsus. 1992. aastal alustanud ansambel on tänaseks esinenud pea kõikjal maailmas ning jõuab Eestisse maailmatuuri raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles