Anu Saagim: sain üle oma varju hüppamisest täiesti teistsuguse rahulduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim - Anne & Stiil fotosessioon
Anu Saagim - Anne & Stiil fotosessioon Foto: Dmitri Knut

Elu24 peatoimetaja Anu Saagim räägib oktoobrikuu ajakirjas Anne & Stiil oma kaksikelust, iseseisvusest, välimusest ja elustiilist. 

«Taltsutamatu!» ütles Soome kuulsamaid mehi, disainer Ristomatti Ratia (74) Anu kohta tihti. Viimati oli ta nii etteheitev kolmteist aastat tagasi, kui Anu otsustas saada meelelahutusajakirja Just! peatoimetajaks. Ta keeras naisel rahakraanid kinni. Lootuses, et suurejoonelise eluviisiga harjunud abikaasa pöördub vireleva ajakirjaniku palga pealt Tallinnast tagasi Helsingisse.

Kuid Anu tahtis end tõestada. Tal oli kirjeldamatu vajadus mehele näidata, et suudab ise midagi teha – näiteks juhtida ajakirja, tuua see madalseisust välja ja tulla ka ise ots otsaga kokku.

Foto: Dmitri Knut

Olles ajakirja Just! peatoimetaja, sai Anu saavutusvajaduset sõltuvuse ning rahulduse, mida pakkus ajakirjatöö.

Ristomatti lootis, et naise järjekordne kapriis lõpeb paari aastaga, ent pidi varsti tunnistama, et seekord ta eksis. Värav, mille Anu oma elus Just!iga avas, lõi lahti miljon uut ust. Saavutusvajadus osutus nii tugevaks, et Anul tekkis sellest sõltuvus.

«Rahuldus, mida ajakirjatöö mulle pakkus, oli lihtsalt kirjeldamatu. Minust sai Eestis esimene kuulsus, kellele usaldati kuulsustest kirjutava väljaande juhtimine. Enne mind seda ei olnud, võib-olla Ameerikas, aga mitte Eestis ega Soomes,» tõdeb Anu.

Pärast Just!i pakuti Anule peatoimetaja tööd Postimehe veebiportaalis Elu24. Enne meediaametisse asumist ei olnud Anul aimugi, et oskab ladusalt kirjutada ja tekste toimetada. Tal puudub vastav haridus.

«Sain üle oma varju hüppamisest täiesti teistsuguse rahulduse. Seda ei ole võimalik osta ühegi raha eest,» ütleb Anu uhkelt.

Muidugi võinuks ta olla edasi kuulsa mehe kaunis assistent – majanduslikult olnuks see kordi tulusam, ent sellest Anule ei piisanud. Ta tahtis ise oma teed käia. «Mäletan, kui küsisin endalt, kas tahan olla igavesti üheks mutrikeseks Ristomatti vankris. Temal on nimi, au, kuulsus, raha ja positsioon. Ta on üliandekas – aga mina? Kes ma olen ja mis on minul? Kas ma pean siis, kui elus on kokkuvõtete tegemise aeg, endale tunnistama, et olin kuulsa mehe naine ja muud mitte midagi?»

Otsust käia hambad ristis oma teed ei ole Anu siiani kahetsenud. Ta on kümnendat aastat meelelahutusportaali peatoimetaja ja naudib oma tööd ikka veel iga rakuga. Pöörast elu elanud naine teab, kuidas rahvas pöördesse ajada. Ta teenib meelelahutustähena raha nii Eestis kui ka Soomes. 

Pikem intervjuu Anu Saagimiga oktoobrikuu Anne & Stiilis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles