Homme algab Tallinn Fashion Week

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Fashion Weeki esimene päev toob Telliskivi loomelinnaku Rohelise saali lavale nii noorema põlvkonna tuntumad moekunstnikud kui ka Eesti moedisaini tipud - avapäevale paneb punkti Kuldnõela gala.

Päeva avaetendusel algusega kell 18 esitleb oma uusimat loomingut Kirill Safonov, kes luues külastab kord dramaatilisemaid, kord romantilisemaid paiku. Käesolev moekollektsioon «Nümfid» on autori sõnutsi inspireeritud meid ümbritsevas igapäevases maailmas peituvatest väikestest imedest ja lahtirulluvatest muinasjuttudest, mille märkamiseks tuleb vahel vaeva näha. Kasutusel on nii naturaalsemaid ja klassikalisemaid kui ka ulmelisi neopreenkangaid, samuti on rõivastel näha käsitööna valminud tikandeid ja aplikatsioone. 

Teisel, kell 19.30 algaval moeetendusel astuvad üles Loomeinkubaatori disainerid Raili Nõlvak, KÄT ehk Kätlin Kikkas ja Whitetail - kaubamärk, mille taga seisab disainer Margit Peura. Kuigi nende kolme disaineri loomingu ühisnimetajaks võib tinglikult märkida minimalistlikuma joone, on nad kõik põnevalt omanäolised. Raili Nõlvak on oma kollektsioonis leidnud kihilisuse ja grungeliku disainikeele, Kätlin Kikkase kontrastirohke looming on kantud sportlikest ideedest, Margit Peura aga paneb rõhku eetilisele tootmisele ja ökoloogilistele kangastele.

Avapäeva kõrghetk saabub kell 21, kui Loomelinnaku Rohelises saalis algab iga-aastane Eesti moedisaini tippsündmus - Kuldnõela gala. Sel aastal on Kuldnõelale nomineeritud Piret Ilves, Raivo Holm (kaubamärgiga Year) ja Aldo Järvsoo. Hõbenõela nominentideks on August (disainer Äli Kargoja) ja Jo Nurm.

Pariisis maineka Studio Berçot' lõpetanud Äli Kargoja 2014. aastal välja tulnud moemärgi August avakollektsioon oli looja sõnul inspireeritud põhjamaade looduse vaiksest kargusest, siinsete inimeste ilust ja pikkadest öödest. Niivõrd küpset debüüti näeb Eesti moes harva – läbimõeldud ja terviklik nii loomingulisest kui kaubanduslikust vaatenurgast.

Foto: TFW

Jo Nurme unisex-kollektsioon leidis esiletõstmist 2014. aastal Londonis, Eesti moe auhinnatud showcase’i raames. Alates debüütkollektsioonist on Jo Nurm Eesti moemaastikul silma torganud kui üks tugevaima isikupärase identiteediga loojaid, kes on suutnud defineerida põhjamaist minimalismi teisiti. Jo Nurme riiete soorolle ähmastav lähenemine on läbini moderne ning futuristlikust esteetikast tõukuv.

Foto: TFW

Aldo Järvsoo nimi ei vaja ka moekaugele publikule tutvustamist, tegemist on ühe silmapaistvama Eesti tegevdisaineriga. Pidevalt oma loomingusse uusi tahke lisades on Järvsoo säilitanud alati omanäolise käekirja, mille tunneb ühtviisi hästi ära nii rahvusmotiivide kui kosmosemõjude vahelt. Omandanud pika praktika käigus filigraansed tehnilised oskused, eksperimenteerib Aldo Järvsoo meelsasti erinevate materjalide ja stilistiliste võtetega, mille kohta leidub ohtralt meeldejäävaid näiteid ka möödunud aastast. Aldo Järvsoo igapäevaseks töökeskkonnaks on Eesti üks suurimaid moeateljeesid Embassy Of Fashion.

Foto: TFW

Piret Ilves tegeleb oma loomingus minimalismiga, tuues publikuni üha uusi lihtsate ja puhaste vormidega unenäoliselt pastelseid kollektsioone. Moenädalatel järjepidevalt täissaalide ees üles astuv disainer näitab iga kord üha kõrgemat taset ning vaatamata valitud lakoonilisest disainisuunast ei korda ennast. Piret Ilves eelistab põhjamaisele süngusele helgeid puudritoone ning hoolega doseeritud erksaid värvivitamiine, kroonides tervikut talle omaste naiselike detailidega.  

Foto: TFW

Eestis juba pikalt tegutsenud nõudlik rõivadisaner ja oskuslik ärijuht Raivo Holm oli oma kaubamärgi Year uue kollektsiooniga üks 2014. aasta TFW üllatajaid. Kuigi kaubamärk tegutseb Skandinaavia turul edukalt juba aastaid ning Raivo Holmi juhitud ettevõte toodab aastas üle 15 000 mantli, ei olnud tagasihoidlik disainer ennast seni kodupublikule nii suurelt näidanud. Aastal 1995 jopede tootmisega alustanud kaubamärgi trumbiks on täna kvaliteetsetest materjalidest stiilsed mantlid, järjest rohkem tegeletakse ka teiste rõivaste disainiga nii meestele kui naistele. 

Foto: TFW

Tallinn Fashion Weeki pop-up kauplus viib moedisaini rahva sekka

Rocca al Mare kaubanduskeskuses asuv Tallinn Fashion Weeki pop-up kauplus jääb avatuks 25. oktoobrini iga päev kell 10-20. Osta saab mitmekesises valikus rõivaid moenädalal osalevatelt Eesti moekunstnikelt ning müügil on ka TFW etenduste piletid. Kaasatud on Tallinn Fashion Week'i koostööpartnerid ABC King ja ajakiri Mood, töötab kohvik ja avatud on Maybelline meigiboks uusimate ilu-uudistega.

Mida modellid söövad?

Kuuldused sellest, et modellid joovad vaid mineraalvett ja lubavad endale lõunasöögiks pool banaani, ei vasta mõistagi tõele. Et seda müüti veelgi kummutada, on linnuliha tootja Kikas ja Telliskivi loomelinnakus resideeruva Foody Alleni peakokk koos välja töötanud modellimenüü, mis koosneb tervislikest ja maitsvatest linnulihatoitudest ning mis vahetuvad iga päev kolmapäevast reedeni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles