Vaata! Zebra Island avaldas uue pöörase muusikavideo

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zebra Island avaldas uue muusikavideo
Zebra Island avaldas uue muusikavideo Foto: youtube.com

Eesti ghost-popi bändil Zebra Island valmis uus muusikavideo singlile «Light and Shadows».

«Lights and Shadows» tuli välja juba selle aasta jaanuaris ning valiti ka Raadio 2 nädala looks. Teiste seas mängis seda ka BBC Radio 3.

Zebra Island on maineka Läti indie-plaadifirma I Love You Recordsi alla kuuluv artist, mis sai kokku kutsutud lauljatari Helina Risti ja produtsendi Rasmus Lille poolt neli aastat tagasi. Lisaks kuuluvad ansamblisse kitarrist Ivar Mägi ning trummar Caspar Salo.

Kuna video rezhissöör Ivar Murd lendas kohe peale värske video bändile üleandmist USAsse järgmist projekti tegema, otsustas Zeba Islandi laulja Helina Risti teha tavapäratu käigu ning usutleda ise rezhissööri video tegemise kohta.

Loe bändi laulja Helina Risti eksklusiivintervjuud video režissööriga:

Millal ja mismoodi kuulsid Zebra Islandit esimest korda?

Kuulsin esimest korda Zebra Islandit mõned aastat tagasi... Oli vist peol. Videot vaadates, annan pea, kui polnud peol. Kindlasti oli peol.

Kuidas oli koos töötada selliste kapriissete ja hullude inimestega? Kas kartsid ka?

Kapriissus oli kohutav. Pidime meeskonnaga rasket vaeva nägema, et tekitada bändiliikmetele kodune keskkond. Helina muudkui laulis. Anusin, et palun ole ilusti paigal, me proovime tööd teha, aga ei... Laulis ja laulis. La-la-laa...

Rasmus tatsas ringi ja näppis instrumente, no halloo, täielik hull... Ivariga tekkis meil paar olukorda, kus kumbki meist ei teadnud kumb lavastab ja kumb on seksikas kitarrist ja kumb saab deepi panna ja kumb saab nii muuseas tüdrukute kõrvale platsile end pikali heita.

Caspari suhtes polnud ma kindel, et ta üldse kohale ilmus. Nüüd videot vaadates tean, et ilmus, ent ta presentsus on paralleelne ta trummilöökidega: tabav ja magus. Kartsin. Kardan siiamaani. Ent hirm on ka suur osa Fugu delikatessi nautimisest: osa kogemusest.

Mis sind sütitas selle loo juures? Mis lükkas su loomingumootori käima?

Lugu meeldis mulle kohe, tõmbas loomingumootori nii hullult käima, et pidin kohe jooksma minema ja energia maha põletama.

Mis selle video point on?

Peo lõpp ei tähenda veel peo lõppu.

Kas sa utsitasid ka tagant osatäitjaid? Või käis neis endis korraga kontrollimatu klikk peas ära?

Tagantutsitamist oli kohutavalt palju: «Lõbutsed ehk rohkem? On sul piisavalt lõbus?» Helina, võib vabalt siinkohal minuga mitte nõustuda, ent platsil oli meeleolu nagu sõjaväes. Lõbu sõjaväes. Lõbuväes.

Algne idee muutus videole mõeldes ja võtete käigus kardinaalselt. Kuidas sa kommenteerid sellist spontaanset inimeste loomastumist võtteplatsil? Miks sa lasid sel juhtuda?

Ideedega kipub ikka nii olema, et nad kurjamid arenevad. Arvad küll, et vot sellel lauluhetkel tormab stuudio uksest sisse agressiivne Aafrika elevant, tormab läbi platsi ja annab videole plot-twisti, siis paraku ei käi asjad alati nii... Tuleb olla avatud. Avatud eksperimenteerimisele, uutele ja värsketele ideedele, töö kursile.

Zebra Island esineb sel laupäeval, 17. oktoobril klubis Sinilind ning 30. oktoobril Von Krahli Teatri sünnipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles