Novembris linastuvad perefilmid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "Peidumaa" näeb novembri viimasel reedel.
Filmi "Peidumaa" näeb novembri viimasel reedel. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Pärnu uue kunsti muuseumi dokumentaalfilmisarjas näidatakse novembris reedeti perefilme.

Vaiko Edur muuseumist teavitas, et õhtud saavad alguse juba sel reedel, 5. novembril, kui näha on südamlik lugu “Pereansambel”. See on hollandi dokumentalisti Wilko Bello lugu perekonnast, kus isa kasvatab üksinda viit last ja kus muusika aitab keerulist olukorda tasakaalustada. Õnneks on peres olemas kõik häälerühmad, mis võimaldab harjutada aariaid Verdi ooperitest. Kuuekesi koos mängivad nad pille pereansamblis ja annavad kontserte Hollandis ning Austrias. Muusika on pereliikmete missioon, kirg ning kannatus.

Film on hollandi keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Nädala pärast jõuab vaatajateni humoorikas poola film “Kõrvaltee”, mis viib vaataja suvepuhkust veetvate inimeste keskele, Hel’i poolsaarele. Juhuslikud inimesed saavad kokku endisel raudteelõigul seisvates vagunites, sünnivad sõprussuhted, õhus on tunda erootika kutsuvat lõhna.

19. novembril pakutakse vaatajaile kahte lühifilmi. Esmalt linastub hispaanlaste toodetud “Olla Meera Malik”. Meera elab India ühes viletsaimas piikonnas Kolkatas. Tüdruku pere peab taluma pidevat tööpuudust, vägivalda ja vaesust. Aga varemete vahel ja prügis kasvavad ilusad lilled ning Meera leiab lohutust Tara koolis käimisest.

Sellele järgnevas filmis “Õnnelikud inimesed” järgitakse Poola tööstuslinna Nova Huta perekonnaseisuameti kolme osakonda külastavaid kodanikke, kes tulevad registreerima sündi, paariminekut ja surma. Tasapisi koguneb koondportree tänapäeva Poola inimeste meeleoludest ning saatusest. Film on poola keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Novembri viimasel reedel linastub südamlik dokumentaalfilm kirglikust armastusest noore iisraeli naise Esheli ja sudaani moslemi Adeli vahel. Dokumentaalfilmis “Peidumaa” näeme armastajaid, kes ei saa koos elada, sest Iisrael ei luba Adelil oma territooriumile tulla, hoolimata sellest, et seal elavad tema naine ja kaks last. Seepärast käib Eshel aeg-ajalt mehel külas ühel Siinai suvitusrannal, kus Adel elab ja töötab. Kõigi rõõmuks on filmil aga õnnelik lõpp.

Film on iisraeli keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Kõik filmid algavad uue kunsti muuseumis reedeti kell 18 ja on kõigile tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles