Noortebänd 2015 finaal toob lavale Noortebändi veteranidest koosneva Vanabändi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vuntsipidu Movember gala klubis Hollywood, Ziggy Wild
Vuntsipidu Movember gala klubis Hollywood, Ziggy Wild Foto: Gert Nõgu

Noortebänd 2015 tähistab tänavu oma 15. juubeliaastat, mille auks on kokku pandud konkursil varasemalt osalenud ja muusikamaailmas oma tee leidnud bändide liikmetest koosnev kollektiiv Vanabänd, kes teeb oma esimese ning ainsa avaliku etteaste Noortebänd 2015 finaalkontsert-galal, 24. oktoobril Kultuurikatlas.

«Noortebändil on läbi aegade osalenud palju noortest muusikutest koosnevaid kollektiive, kelle tähelend on alguse saanud just sellelt konkursilt. Seega tähistame Noortebändi 15. juubeliaastat väärikalt ning toome üheskoos lavale musitseerima pillimehed ja vokalistid erinevatest Noortebändil osalenud kollektiividest,» sõnab Noortebänd 2015 peakorraldaja Märt Truman.

Truman lisab, et Noortebändil osalenud muusikutest koosnev võrgustik annab hea aluse erinevate bändide vaheliseks koostööks, mis on muusikamaailmas väga oluline. «Vanabänd on ka üheks väga heaks näiteks, kuidas igapäevaselt väga erinevaid žanreid harrastavad muusikud loovad koos midagi hoopis uut ja põnevat.»

Foto: Madis Sinivee

Vanabändi kuuluvad Laura Prits (Ziggy Wild), Marie Vaigla (Frankie Animal), Elina Hokkanen (Innersound), Madis Lett (Slippery Slope), Jonas Kaarnamets (Frankie Animal), Hyrr Innokent Vainola (Ouu), Henri-Hannes Sell (Ziggy Wild) ja Villem Sarapuu (The Boondocks).

Foto: Viktor Burkivski

«Vanabänd on tükike minevikust, mis on segatud kirju olevikupildiga,» sõnab Noortebänd 2013 võitja Ziggy Wild’i solist Laura Prits. «Kuna tegemist on spetsiaalselt Noortebändi finaaliks kokku pandud bändiga, on see nii osalejatele kui ka finaalkontserdi kuulajatele põnev etteaste, mis kaasab Noortebändi erinevate aastate käekäiku. Igal aastal on konkursi finaal olnud omanäoline ning selles bändis saavadki need erinevad näod kokku ja moodustavad ühtlasi ühe erakordse etteaste, mida tasub kindlasti  kuulama tulla,» lisab Prits.

Noortebänd 2015 tegevusele aitab kaasa ka Elu24!

Et tegevusi ja peomeeleolu oleks terve nädal, oleme juubeliaasta puhul ühendanud jõud Tallinna Spordi- ja Noorsooametiga. Vaata lähemalt siit.

Noortebänd 2015 finaalkontsert-gala Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles