Karjäärimessikeselt leiab linke tulevikku

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Margus Ansu

Järgmisel kolmapäeva toimub teist korda Paide kultuurikeskuses karjäärimessike «Lingid tulevikku», mis on võrreldes eelmisel aastal toimunud messist märksa suurem ja mitmekülgsem.
Korraldaja, Kesk-Eesti noorsootöö keskuse karjääriinfospetsialist Heidi Antons lausus, et võrreldes eelmise aastaga kolmandiku võrra rohkem osalejaid.


Kohal on kõik Eesti ülikoolid. «Ei puudu ka Tallinna ja Tartu tervishoiu kõrgkoolid,» lisas Antons. «Vähemalt Tallinna kool lubas, et nad on nõus oma boksis mõõtma inimestel vererõhku, keha rasvasisaldust, kaaluma ning andma vajadusel toitumisalast nõu.» Eelmisel aastal oli karjäärimessikesel väga menukas Tartu tervishoiu kõrgkooli boks, kus sai nuku käele süsti teha. «Ilmselt nad võtavad ka sel aastal selliseid asju kaasa,» märkis Antons.
Veel tuleb end tutvustama Eesti lennu-, sisekaitse- ja mereakadeemia, Kaitseväe ühendatud õppeasutused, Tartu kõrgem kunstikool.
Kohal on ka mitmeid kutsekoole nagu Luua metsanduskool, Väike-Maarja õppekeskus, Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskool, Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool ja muidugi Järvamaa kutsehariduskeskus. Antons lausus, et Järvamaa koolist on neile korralduse poole pealt väga palju abi, sest nende arvutiala õpilased tulevad vabatahtlikuna appi lahendama messi IT-alaseid probleeme.

Antons ütles, et kui eelmisel aastal oli messil üksikuid organisatsioone, siis tänavu on neid tunduvalt rohkem. Näiteks on kohal Euroopa Noored Eesti büroo, noortele suunatud infovõrgustik Eurodesk, sihtasutus Innove, õpilasvahetusorganisatsioon YFU, Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus ja Dream Foundation, mis aitab noortel minna välismaa ülikoolidesse õppima.
Antons sõnas, et noortel on võimalus lahendada messil ristsõna, mille vastused leiavad nad boksidest. «Kõik koolid ja organisatsioonid võtavad kaasa ka auhindu,» ütles ta.
Karjäärimessikesele tulijad saava kuulata loenguid ning vaadata, millise lahenduse saab Järvamaa noorte äriideede konkurss.
Antons lausus, et uksed on avatud kõigile huvilistele, kuid suuremad grupid võiksid reedeks talle oma tulekust teada anda, sest siis teavad korraldajad, kui palju mappe on vaja kokku panna messi materjalidega.

Mess on avatud kella 13st 17ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles