Video: karul jäid «ostud tegemata», kuna politsei lasi ta maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu Habarovski ostukeskuses
Karu Habarovski ostukeskuses Foto: SCANPIX

Venemaa Kaug-Idas Habarovskis lasi politsei maha karu, kes sattus juhuslikult ostukeskusse.

Karu läks ostukeskusse teiepäeval õhtul, kui seda hakati sulgema, otsides tõenäoliselt toitu, edastab BBC.

Politsei sai ostukeskuse turvateenisuselt «hilise ostleja» kohta teate ning hoonest välja jõudnud metsloom lasti lõpuks maha.

Habarosvki elanikud nõuavad juhtumi uurimist, sest nende arvates oli looma tapmine ebaõiglane.

Turvakaamera lindistustelt paljastus karu liikumine inimtühjades ruumides enne kui ta lahti olnud uksest välja pääses. Karul jäid «ostud tegemata», kuna politseinik lasi ta maha.

Loomakaitsja Natalja Kovalenko sõnul läks politsei lihtsama vastupanu teed, kuid  karuga oleks saanud ka teisiti käituda.

«Politsei kasutas karu ostukeskusest väljaajamiseks suitsu. Kui karu oli väljas, lasti kaitsetu ja hirmunud loom maha,» lausus Kovalenko.

Karuekspertide sõnul algab karude talveuni novembris, kuid enne seda söövad nad end täis, sattudes söögiotsingutel ka linnadesse.

Venemaa Kaug-Idas on sel aastal maha lastud 60 karu, kes on asulatesse sattunud ja inimestele ohtlikuks osutunud. Karurünnakutes on elu kaotanud kaks inimest ja neli saanud vigastada.

Wikipedia: 500 000 elanikuga Habarovsk asub 30 kilomeetri kaugusel Hiina piirist, Amuuri jõe paremal kaldal, koha lähedal, kus Ussuuri jõgi suubub Amuuri jõkke.

Habarovsk on Vladivostoki järel Venemaa Kaug-Ida suuruselt teine linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles