Video: Hollandi koolis õpetatakse anatoomiat striptiisi abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bioloogiaõpetaja Debby Heerkens
Bioloogiaõpetaja Debby Heerkens Foto: Youtube

Hollandis Hazerswoude Dorpis asuva Groene Hart Rijnwoude kooli üheksas klass sai üllatuse osaliseks, kuna õpetaja kasutas anatoomia õpetamiseks striptiisi.

Kool tegi ebatavalisest õppemeetodist video ja pani selle Facebooki ning seda on vaadatud üle 150 000 korra, edastab CNN.

Bioloogiaõpetaja Debby Heerkens astus tunni alguses oma lauale ja asus riideid seljast võtma. Õpilased sattusid sellest hämmingusse.

«Õpilased olid šokis, kui nägid, et hakkasin lahti riietuma, kuid siis said aru, mis selle eesmärk on,» teatas Heerkens.

Õpetajal oli ta enda riiete all lihaskonda, siseorganeid ja luustikku kujutavad trikood, mille abil ta inimkeha tutvustas.

Heerkens lisas, et ta tahtis õpilastele enda näitel tutvustada, millised on inimkeha osad ja kus need asuvad.

Seitse aastat õpetajaametit pidanud Heerkensi sõnul lähenes ta õpetamisele loovalt ja äratas sellega õpilastes anatoomiahuvi.

Hollandlanna sõnul oli tegemist esimese korraga, mil ta kandis õpetamistrikoosid, kuid ta kavatseb nende abil õpetada ka edaspidi.

Õpilastelt küsiti hiljem, et millist õppevormi nad eelistaksid, kas vaid raamatust tuupimist või õpikut koos elava modelliga. Kindel vastus oli, et teist varianti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles