Kunstiteadlane Eha Komissarov Tom of Finlandi pesust: üks asi, kui see on näitusel, teine asi on linadel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja valikus on nüüd ka Soome kultuskunstniku Tom of Finland joonistustega voodipesu.
Kaubamaja valikus on nüüd ka Soome kultuskunstniku Tom of Finland joonistustega voodipesu. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Kunstiteadlane Eha Komissarov rääkis «Ringvaates» tuntud Soome kunstnikust Tom of Finlandist, kelle homoerootiliste piltidega voodipesu on Tallinna poekülastajates pahameelt tekitanud, samas kui Soomes tellivad neid kingituseks isegi lõbusad pensionärid.

«Tom of Finland on maailma kõige kuulsam geikunstnik,» selgitas Komissarov, vahendab ERR. «Üks asi, kui see on näitusel, teine asi on linadel. Samas saan aru tootjast, kes tahab käivet tõsta: Tom of Finland on kõige kuulsam Soome kunstnik.»

Tom of Finland tegeleb macho-meestega, teda analüüsitakse kui sadomaso ja fetišistliku suuna käsitlejat. Pornograafia ja kunsti seosed on nii keerulised, et nendega Euroopas ei tegeleta. Esimene riik, kus sellele tähelepanu pööratakse, on Venemaa. 

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles