Raadio 2 saade «Puust ja punaseks» pälvis selge sõnumi auhinna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Aesma ja Arko Olesk
Madis Aesma ja Arko Olesk Foto: Arne Holm / ERR

Täna, 13. oktoobril, tähistatakse rahvusvahelist selge keele päeva ning antakse üle selge sõnumi auhinnad. Teiste seas pälvis tunnustuse ka Raadio 2 saade «Puust ja punaseks».

Auhinna saavad lisaks Raadio 2 saatele «Puust ja punaseks» veel ka Eesti vabaõhumuuseumi veebikaart, tervise arengu instituudi kampaania «Köögiviljad kaalu ei kasvata» ning riigimetsa majandamise keskus oma tegevusega.

«Eriti rõõmsad oleme seetõttu, et saates käsitletavad teemad on sageli rasked, keerulised ja mitmetahulised. Tunnustus näitab aga, et ka väga komplekssed asjad on võimalik raadios, ilma pildita meediumis, arusaadavalt ja selgelt lahti seletada,» ütles saatejuht Madis Aesma.

«Ennekõike on see auhind tunnustus teadlastest külalissaatejuhtidele, kes vaheldumisi meil iganädalaselt abiks käivad ja oma valdkonna uudiseid ning uuringuid lahata aitavad. Ilma nende tarkuse ja piltlikustamisvõimeta poleks seda saadet,» lisas ta.

ERRi programmide sisust leidsid äramärkimist veel ka Rain Kooli päevakommentaarid Vikerraadios ja ETV ekraanil näidatud minifilmide sari «Maa, armastan Sind!».

«Keerulist asja selgelt ja arusaadavalt seletada on alati raskem kui vastupidi. Kuna infot on väga palju, siis on väga oluline, kuidas me seda infot edastame, et see, kes seda infot vastu võtab, saaks sellest võimalikult ruttu aru,» rääkis selge sõnumi auhinna projektijuht Katrin Hallik «Terevisioonis».

Selge sõnumi auhinnaga tunnustatakse ettevõtteid ja organisatsioone, kes suhtlevad avalikkusega selgelt ja arusaadavalt. Auhinda antakse välja juba teist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles