Elu24 video ja galerii! Urmas Sõõrumaa lõdvestusharjutused ja ärikogemuste kaifimine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimus Tallinnas Kultuurikatlas Ebaõnnestumise päev. Ürituse korraldas MTÜ Ärikatel. Seminaril rääkisid oma suurimatest ebaõnnestumistest Urmas Sõõrumaa, Siim Kallas, Hans H. Luik, Yrjö Ojasaar, Margus Karu, Martin Plaser, Arto Aas ja Tanja Mihhailova. Esinejaid kuulas üle 300 noore ettevõtlushuvilise. 

Ärimees Urmas Sõõrumaa rääkis Ebaõnnestumise päeval, et ta on sündinud maakohas. Näinud sügavat kolhoosiaega, oli tal suurim unistus saada kaugsõidu autojuhiks, et ilma näha.

«Kogu aeg on mind kannustanud tagant mõte, et kuhu sa Urmas lähed,» rääkis Sõõrumaa, et pooled temaga koos mehhaanikuks õppinud pole enam elavate kirjas ja on olnud asotsiaalsete elukommetega.

«Mis asi see ebaõnnestumine siis on? Elu on ju üks suur õnn,» pajatas Sõõrumaa, et nagu Eri Klas on öelnud, siis kui hommikul silmamunad ringi käivad, siis on kõik korras. «Ülejäänud muul pole tegelikult suurt tähtsust.»

Mees alustas turvafirmaga 1991.aastal täiesti tühja koha pealt, teadmata, kuidas see firma üldse olema peab. Mingisuguseid teadmisi alguses ei olnud. 2007.aastal andis Sõõrumaa tööd umbes 20 000 inimesele, sellest 10 000 Venemaal ja Ukrainas.

«Mina isiklikult oma kalli aja tõttu pole ega kavatse lugeda ühtegi äri ebaõnnestumiste raamatut ega kellegi ärikogemust, sest mul endal on nii suur kogemus. Ma ei jõua seda ära kaifida, sellest õppida.»

«Näiteks 2008.aasta kevadel ma ostsin 30 miljoni euro eest Riias maatüki. Iga vähegi mõistlikum inimene sai aru, et asjad pole päris need,» rääkis ärimees, et septembris olid juba asjad allamäge, aga tema ikka kangekaelselt ostis, sest oli suur tahtmine.

Foto: Viktor Burkivski

Sõõrumaa üritab endast aru saada läbi idamaise filosoofia, et mis teda takka lükkab ja mida teeb. Kui aga tunneb, et midagi ei ebaõnnestu või ei lähe, jätab asja sinnapaika. «Ärimehena on mul niipalju õnnestumisi ja ebaõnnestumisi, et suure raamatu saaks kokku,» lisas ärimees.

Foto: Viktor Burkivski

Kui alguses arvas Sõõrumaa, et kui 25.-30.aastased mehed on poliitikas või juhivad panka, siis kogemust ei olegi vaja, siis nüüd on ta seisukohal, et kogemusel on suur tähtsus.

Kui muremõtted peas ringi tahavad tormata, siis soovitab mees võtta mõne asja ja selle mõtte talle anda, et see ennast enam ei piinaks. «Kõik muutus kohe kergeks, kramp tuleb endast välja visata,» soovitas Sõõrumaa.

Pärliks kamandas Sõõrumaa Ebaõnnestumise päeval kõik istuvad inimesed saalis püsti ja hakkas läbi viima lõdvestumise ja vabaks laskmise harjutusi. «Kaifige oma olemust, korjake omale energia sisse.» Vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles