Video: 3D Futurecraft on uue ajastu jooksujalatsid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adidas Futurecraft 3D
Adidas Futurecraft 3D Foto: Youtube

Jooksujalatsid on läbinud pika teekonna alates esimesest masstootmisse jõudnud New Balance Trackstarist, mis ilmus müügile 1960. aastal.

Adidas esitles nüüd 3D tehnoloogial põhinevat uue ajastu jooksujalatsit, mida saab teha vastavalt igaühe jalgu arvesse võttes, edastab Discovery News.

Seega, head aega masstootmine.

Uus jalats nimega Futurecraft valmib Adidase ja 3D materjalitootja Materialise koostöös ning sellel on õhku läbilaskvad tallad, mis koosnevad võrgustikust.

Jalats on alles prototüübi faasis. Uue jalatsi puhul tahetakse, et selle tellijad jookseksid mõni aeg paljajalu jooksulindil, et saada igaühe jala ja jooksmisstiili täpne mudel.

3D kaamerad jäädvustavad jooksmise ajal jooksja jalad ja jooksulindil olevad sensorid määravad ära erinevad jalapunktid, mis aitavad täpset võrgustiktalda teha.

Saadud andmeid töötleb arvuti, mis annab pildi, milline peab jooksujalats olema. Tegemist on seega väga erinevate jalatsitega, milles lähtutakse iga kliendi jalgadest. Kaupluses prinditakse jooksujalatsi tallaosa kliendi silme all ja see lisatakse kliendi poolt välja valitud pealisosale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles