Konkurss toob kokku luulelembelised noored

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://www.endla.ee/6463

Sel reedel on Türi majandusgümnaasiumis maakondlikud eelvoorud luulekonkurssidele «Tähetund» ja «Koidulauliku valgel».


Türi majandusgümnaasiumi huvijuht, konkurside peakorraldaja Sigrid Naelapea ütles, et konkursil «Tähetund» esinevad gümnaasiumi-vanuseastme noored luulekavaga teemal «Eesti pagulasluule». «19.-20. novembrini esindavad paremad meie maakonda Jõgeval 18. Betti Alverile pühendatud luulepäevadel,» lisas ta.

Teine konkurss «Koidulauliku valgel» on pühendatud Lydia Koidulale ja tegu on individuaalse luule esitamisega. Sellel aastal valiti Lydia Koidula kaasautoriks Jaan Kaplinski, tänapäeva Eesti tuntuim ja tõlgituim luuletaja ja esseist, prosaist ja tõlkija. Etlema on oodatud 5.-12. klasside õpilased.
Naelapea selgitas, et võistulugejaid hinnatakse kahes vanuserühmas ning esitada tuleb üks luuletus või üks proosakatkend mõlemalt autorilt.

Vabariiklik konkurss toimub 10. detsembril Pärnus. Maakondlikus eelvoorus osalevad õpilased Albu põhikoolist, Paide ühisgümnaasiumist, Aravete keskkoolist, Retla koolist ning Türi majandusgümnaasiumist. Järvamaa esindajad vabariiklikule võistuetlemisele valib välja žürii koosseisus Marje Rohijainen, Eve Laur ja Ene Puulmann. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles