Uued eesti lühifilmid jõuavad kinodesse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Takkini film «Elo»
Helen Takkini film «Elo» Foto: promo

Alates tänasest, 9. oktoobrist jõuab kinodesse üle Eesti lühifilmide kassett «Lennud unes või ilmsi». Kassett koosneb neljast uuest eesti lühimängufilmist, mille autoriteks on noored režissöörid Helen Takkin, Edina Csüllög, Leeni Linna ja Caros E. Lesmes.

Helen Takkini film «Elo» on isepäisest lasteaia lapsest, kelle ainus eesmärk on kasvatajate represseerimise eest põgeneda, ühel päeval tuleb aga rühma uus kasvataja Helena ja Elo elu muutub täielikult. Filmi stsenaristid on Margus Paju ja Indra Feldman, operaator Heiko Sikka, produtsendid Liisa Orav ja Esko Rips, filmi on tootnud Nafta Films. Osades Katriin Meribel Kungla, Kärt Tammjärv, Kaie Mihkelson, Henrik Kalmet ja Liis Barkala.

Edina Csüllögi «Liblikmees» on üksildasest ja kohmakavõitu Anselmist, kes  töötab Boruslawski tsirkuses kuulsa maagi Erneto andunud assistendina. Ta harjutab salaja trikke ja tahab ka suureks maagiks saada. Anselmi šanss tuleb, kui Erneto ise end maagiahoos kadunuks võlub. Hetkeks tõuseb Anslem publiku suureks lemmikuks, kuid tema imeline võime enda seest liblikaid lendu lasta, saab talle endale ja tsirkusele fataalseks.

Stsenarist Urmas Reisberg, operaator Raimo Kiuru, produtsendid Peeter Urbla ja Kristo Jürmann. Tootja Exitfilm. Peaosas Nero Urke.

Leeni Linna «Tiibadeta piloot» on helikopteripiloodist Raulist, kes  kaotab Afganistani sõjas ühest silmast nägemise ning temalt võetakse ära «tiivad». Depressioonis ja hoolimatu pere vastu, leiab ta end varsti nende ühises kodus üksi. Midagi peab ette võtma! Ta ehitab heeliumipallidest koosneva lennuvahendi, millega teha oma elu viimane lend.

Foto: promo

Stsenarist Leeni Linna, operaator Rein Kotov, produtsent Anneli Ahven, tootja Kopli Kinokompanii. Osades Priit Võigemast, Karin Rask ja Mart Toome.

Carlos E. Lesmese filmis «Äralend» stardib asustamata kõrbeplaneedilt Ephestoselt kosmoselaev, kuid geoloogiameeskonna ülem kpt. Romanek unustatakse maha. Kpt Romaneki hapnikuvarud on otsakorral ning meel murtud. Laevaga sidet otsides saavutab ta mingil imetabasel kombel kontakti hoopis 7-aastase Nelega, kes Maal peitust mängib.

Stsenarist Carlos E. Lesmes, operaator Sten-Johan Lill, produtsent Kristjan Pütsep, tootja Alasti Kino. Osades Argo Aadli ja Maia Mägi.

Filmi saab näha Tallinnas kinodes Artis, Coca-Cola Plaza, Solaris Kino, Kosmos, Tartus Cinamonis ja Tartu Elektriteatris, lisaks toimuvad seansid Kuressaares, Kärdlas, Põlvas, Jõhvis, Valgas ja mujalgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles