Pipi-konkursil osalejad tunnevad end petetutena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meribel Müürsepp
Meribel Müürsepp Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Aprillis võistles Estonia teatris 150 andekat noort lootusega saada mõni osa muusikalis «Pipi Pikksukk». Aga sügisel selgus, et avatud konkursi asemel moodustatakse etenduse 12-liikmeline tantsutrupp eranditult Eesti Tantsuagentuuri õpilastest.


Kevadisel konkursil teise vooru jõudnud osalesid veel augustis kolmepäevases nn segasumma akadeemias, kuid seegi oli asjata lootuse äratamine, selgub Õhtulehest. Teater põhjendab oma otsust nii: «Kuna etendus on planeeritud mängukavva üsna mitmeks hooajaks, siis ei ole see ei organiseerimise ega ressursi mõttes võrreldav projektipõhiste muusikalidega.»

Sügisel Estonia ooperijuhiks saanud Mart Mikk seletab veel: «Põhjus oli puhtpragmaatiline – see võimaldab tunduvalt kulusid kokku hoida, ja niisiis otsustasime lasta eesti tantsuagentuuri tugeval trupil etenduses osaleda.» Mikk ei selgita, miks oli vaja sel juhul suure käraga konkurss korraldada ning inimestele alusetut lootus anda ning nende aega raisata. Teiste hulgas pidi pettuma Luisa Värk, Getter Jaani ja Meribel Müürsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles