Video: ameeriklaste poeg sündis puuduva aju- ja koljuosaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaxon Strong
Jaxon Strong Foto: Facebook

USA Florida perre sündis laps, kellel puudub osa ajust ja koljus, mis geenimutatsioonide tõttu ei arenenud.

Arstid diagnoosisid väikesel Jaxon Emmet Buellil mikro- ja hüdrotsefaalia, edastab Huffington Post.

Isa Brandon Buell tegi pojale Facebooki lehekülje, milles tutvustab poja puuet, kuid samas rõhutab, et ta laps on nagu lapsed ikka.

«Esimesed kolm nädalat pärast ta sündi olime koos temaga haiglas, sest ei olnud kindel, kas ta jääb ellu. Olime valmis halvimaks, sest arstid ei andnud palju elulootust,» meenutas isa.

Poiss aga näitas arstidele ja vanematele, mis «puust» ta on ja muutus iga päevaga aina tugevamaks. Vanemad otsustasid siis anda talle hüüdnimeks Jaxon Strong (inglise keeles on «strong» tugev).

Jaxon Strong on nüüdseks 13-kuune, ta on arenenud omas rütmis ja ta saab ravi.

«Meie jaoks on kõige tähtsam see, et laps on ikka meiega. Ta on elurõõmus väike poiss, kes saab maailma asjadest omal viisil aru,» selgitas isa.

Isa lisas, et puudega lastesse suhtutakse seni eelarvamusega ja nende pere on seda omal nahal kogenud.

«Facebookis kommenteerivad inimesed, kes meie lapsega ei ole kunagi kokku puutunud ega tead tema olukorrast tegelikult mitte midagi. Mind ja minu naist on sõimatud, et miks naine ei teinud aborti, kui selleks õige aeg oli ja miks ta vigase lapse sünnitas. Samuti oleme saanud laita, et käivitasime sotsiaalmeedias poja ravikuludeks rahakorjanduse,» lisas isa.

Isa sõnul on Jaxon neile väga armas ja neil on hea meel, et poeg nende elus on.

«Oleme õnnelikud, et Jaxon tugev ja vastupidav. On ka neid inimesi, kellele meie poeg on olnud inspiratsiooniks. Igaühel meist on oma teekond ja lugu, nii ka Jaxonil,» nentis isa.

Buell lisas, et kuna pojal on haruldane sündroom, siis on mitmed tuntud neuroloogid lapse vastu huvi tundnud, lootes teda arenemisel aidata.

Koos oma naise Brittany Buelliga tegeleb Brandon Buell organisatsioonis, mis teavitab mikro- ja hüdrotsefaaliast.

«Me elame ühe päeva korraga ja ei kuluta oma energiat mustade tulevikupiltide maalimiseks, sest Jaxon on meie jaoks suurepärane,» teatas isa.

Facebooki lehekülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles