KING OF KINGS! Alik Tseiko: usun, et peaksin võidu koju jätma, aga alahinnata kindlasti kedagi ei tohi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
King of Kings - Alik Tseiko
King of Kings - Alik Tseiko Foto: MediaMarketing

Üks kaheksast populaarse King of Kingsi sarjaga lepingu sõlminud Eesti võitluskunstide sõdalasest, kes astuvad 17. oktoobril Saku Suurhallis areenile, on sportliku vabavõitluse ehk MMA-ga (mixed martial arts — segatud võitluskunstid) tegelev Alex ehk Alik Tseiko.

Foto: MediaMarketing

Võitleja räägib oma senisest karjäärist ja tulevikuootustest.

Alik, King of Kings`i Tallinna etapini on aega vähe aega jäänud — kuidas sa ennast praegu tunned?

Hetkel, enne võistlust, tunnen ennast väga hästi, olen valmis andma tulise lahingu ja tahan pealtvaatajatele pakkuda ilusat matši. King of Kings on minu jaoks suur võistlus, selle meediakajastus on tasemel ja olen väga tänulik, et mulle pakuti võimalus teha seal MMA matš. Minu jaoks tähendab see sammu tippudele lähemale.

Kas Sa tead, kellega ringis kohtud?

Minu vastane on kogenud Leedu võitleja Mindaugas Verzbickas, kes on matše pidanud ka Vene MMA esiliigas M1. Vaatasin ta võitlusi ja mulle tundub, et ta on sambo taustaga. Ise usun, et peaksin võidu koju jätma, aga alahinnata kindlasti kedagi ei tohi.

Foto: MediaMarketing

Milline on sinu matšide hetkeseis?

Hetkel mul 8 võitu ja 4 kaotust, täpsemalt näeb seda http://www.sherdog.com/fighter/Alik-Tseiko-61018

Millist võitlust pead endal parimaks ja millisega pole sa rahul?

Viimane matš läks hästi, sain võidu prantslase üle, kuna muutsin oma taktikat. Eelmised matšidel oli mul 3 järjestikku kaotust, kuna mul oli möödalaskmisi taktikas, samuti olin hädas ka vigastustega, ja ehk polnud ka piisavalt õnne.

Kõige rohkem kripeldab mind USA-s peetud matš, kus juhtisin 14 minutit kindlalt punktidega ja viimasel, 15-ndal minutil sain põlvega haige ribi pihta ning matš oligi läbi.

Foto: MediaMarketing

Kuhu sa loodad MMA-s jõuda?

Eks kõik, kes tegelevad MMA-ga, tahavad päeva lõpuks jõuda kõige suuremasse liigasse. Kui ei oleks olnud finantsraskusi, siis oleksin juba seal, sest minu USA manager sai lepingud kuuele võitlejale kahe aastaga.

Miks tegeled just vabavõitlusega? 

MMA-ga tegelemine annab mulle palju motivatsiooni elus toime tulemiseks, see on väga hea ala just sellepärast, et see on reaalsele võitlusele kõige ligilähedasem. 

Foto: MediaMarketing

Mil määral erineb tõeline võitleja tavalisest inimesest?

Ma arvan, et suudan ennast pingelistes olukordades palju paremini kontrollida kui tavainimene, ja kui peangi juhuslikult kaitsma endast nõrgemaid, siis olen selleks valmis. Aga ma loodan, et seda ei lähe vaja ja selliseid olukordi ei teki.

Kas sul on palju austajaid?

Kui Facebooki fännilehte vaadata, siis seal on peaaegu 1800 inimest, mis ei ole MMA ja Eesti kohta paha. Tean, et väga paljud sõbrad ja tuttavad elavad mulle kaasa ja olen neile selle eest väga tänulik.

Foto: MediaMarketing

Kas sul vaba aega ikka on ja mil moe sa seda veedad? 

Väga palju vaba aega mul ei ole, aga kui on, siis veedan seda elukaaslase ja oma väikese kaheaastase tulevase võitlejaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles