TV3 avas omasaadete videoportaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 videoportaal TV3play
TV3 videoportaal TV3play Foto: TV3


Telekanal TV3 avas internetis portaali TV3play, kust saab järelvaadata TV3 eetris olnud omasaateid.


Portaal on mõeldud videote vaatamiseks internetis. Lisaks TV3 omasaadetele ja seriaalidele võib hiljem vaadata uudiseid.

Puudub igasugune võimalus flash-formaadis videote salvestamiseks arvuti kõvakettale või eraldi meediamängijasse. See teeb meelehärmi ilmselt aeglasema internetiühenduse kasutajatele, kellel reaalajas voogesitus hakkima võib hakata.

Videod on näha resolutsioonis 640x360 pikselit, seega muutuvad nad ekraanisuuruseks paisutades üsna karvaseks ning ruuduliseks. Ehkki kasutajaliides pakub ka võimalust HD videot vaadata, pole hetkel sellele vastavat sisu pakkuda. Lehekülg luba kasutajatele TV3 video oma koduleheküljele riputada, pakkudeks selle jaoks sobivat koodijuppi.

Omasaadete järelvaatamise võimalust pakuvad ka ETV ning Kanal 2. ETV ei luba saateid salvestada ega kasutaja koduleheküljele tõsta. Viimasel puhul on erandiks mõned uudistemagasini «Ringvaade» lõigud. Kanal 2 mp4 formaadis voogedastusi võib näiteks Mozilla Firefox brauseri lisa Downloadhelper abil arvuti kõvakettale või meediapleierisse salvestada, et neid siis sobiva tarkvara abil hiljem netiühendusest sõltumata vaadata. Ükski eesti telekanal internetis veel HD-resolutsioonis klippe ei paku.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles