Lapsed sobitavad raamatukoguga sõprust

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väiksed osavad käed meisterdavad raamatukogus kõikvõimalikke vahvaid asju: nii näiteks valmis puuleheraamat.
Väiksed osavad käed meisterdavad raamatukogus kõikvõimalikke vahvaid asju: nii näiteks valmis puuleheraamat. Foto: Erakogu

Viljandi linnaraamatukogu lasteosakonnas saavad eri vanuses lapsed juhendajatega koos mängida ja meisterdada.

2―4-aastased mudilased saavad lasteosakonnas pisipõnni pooltunnis kokku kaks korda kuus teisipäeviti kell 11. Järgmine kohtumine leiab aset 9. novembril, ülejärgmine 23. novembril, siis 7. ja 21 detsembril ning nii edasi.

Juhendaja on lasteaiaõpetaja Lea Taalimäe. Pisipõnni pooltunnis loetakse raamatuid, mängitakse, lauldakse ja joonistatakse ning mõnikord tehakse midagi oma käega.

Väikeste sõprade meisterdamisklubisse on oodatud 5―10-aastased lapsed. Klubi saab kaks korda kuus kella 17―18.30 kokku kolmapäeviti ehk 10. ja 24. novembril ning 8. detsembril. Juhendavad Viljandi kultuuriakadeemia huvijuhi - loovtegevuse õpetaja eriala tudengid Sirli Päike ja Helene Toomeoks.

Meisterdamisklubi liikmetel valmib puuleheraamat. Järgmisena võetakse ette paberi tegemine ja antakse uus elu vanadele nööpidele. Väikseid meisterdamissõpru võib näha laua taga istumas, ent ka linnas jalutamas või mõne asutusega tutvumas.

Nende blogi on aadressil http://meisterdamisklubi.blogspot.com

V―VII klassis käivatele noortele on plaanis luua oma klubi. Nimi valitakse sellele esimesel kohtumisel hääletusega. Juttu tuleb kirjandusest, muusikast, teatrist, kunstist ja filmidest. Esimene kohtumine on neljapäeval, 11. novembril, ja edaspidi kogunetakse üle neljapäeva ehk 25. novembril ja 9. detsembril. Klubi juhendavad kultuuriakadeemia koolimuusika tudeng Triinu Lehtsalu ja raamatukogunduse tudeng Liisi Ansper.

Perehommikuid, kuhu on oodatud igas vanuses lastega pered, korraldatakse linnaraamatukogu lasteosakonnas iga kuu viimasel laupäeval kell 11. Järgmised kohtumised on 27. novembril ja 18. detsembril. Juhendab kultuuriakadeemia huvijuhi - loovtegevuse õpetaja eriala tudeng Marge Hein.

Keskendutakse kalendrile. Hommikutel saab uusi mõtteid ja oskusi, kuidas koos perega tähtpäevi tähistada ja mida nende ettevalmistuseks teha. Nii mõnigi asi valmib kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles