POWER HIT RADIO! Eetris on King of Kingsi üks võitlejatest Markko Moisar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotod: Moisar vs Semjonov BBU tiitlimatši kaalumine 24.07.15
Fotod: Moisar vs Semjonov BBU tiitlimatši kaalumine 24.07.15 Foto: Viktor Burkivski

Power Hit Radio hommikuprogramm on täis parimat muusikat, kuid saatejuht Andres Puusepp leiab lugude vahelt ka aega vestlemaks saatekülalistega ja üheks neist on taipoksija Markko Moisar. Andrese sõnul on Markko juba pigem teine saatejuht, sest ta on juba nii palju üle selle maja läve astunud ja eetris häält teinud.

Foto: Viktor Burkivski

Esimene küsimus tundub traditsioonilisena: mida tähendab Markkole 17. oktoobril Saku suurhallis toimuv võitluskunstide suursündmus King of Kings.

Poksija sõnul on see Eesti võitlejatele omamoodi meediatutvustus, sest neid nähakse Eurospordi vahendusel üle maailma paljudes riikides.

"Olen sel üritusel juba osalenud, Riia Arenal, mul läks hästi, võitsin itaallast ja sain õhtu ilusaima matši eest auhinnaks reisi Hispaaniasse," meenutab Markko.

Foto: Erakogu

Andres leiab, et meil on küllaga poksivõistlusi, miskit nagu puudu ei jää — mispoolest siis eristub King of Kings sellest, mis Eestis juba toimub?

Markko sõnul ongi oluline see, et siinnset etappi näidatakse üle maailma ja samas on eestlastel võimalus tulla seda vaatama siinsamas oma kodumaal ja otse ringi kõrval istudes.

Andres teab, et poksija peab olema pühendunud, aga Markko leiab veel aega ka teiste treenimiseks. "Hommikul ärkan vara, teen ise trenni ja lõuna ajal annan juba ise poistele trenni," kirjeldab poksijast treener. "Pärast lõunat treenin jälle ise ning õhtul õpetan teisi." Markko nõustub saatejuhiga, kelle sõnul koosnebki poksija päev poksist ja poksikinnastest.

Foto: Viktor Burkivski

Järgmise pausi ajal tuleb Markkol vastata küsimustele, sest Power Hit Radio Facebooki lehel on tekitatud võimalus neid esitada. Lauri tahab teada, miks just K1 ehk mitme ala reeglistik kokku panduna ja mitte MMA ehk vabavõitlus.

Selgub, et Markko on oma venna Mirkko juures vabavõitluse trenni teinud, kuid peab K1-te soliidsemaks, kuna tegu on püstivõitlusega, kus on lubatud kasutada käsi, jalgu, põlvi. K1 puhul saab vastane ennast kaitsta, MMA seevastu aga on robustne, vastast võib ka maas lüüa ja kui too on abitu, siis võib rohkem viga saada kui püstivõitluses. Markko teab, et vabavõitlus on Ameerikas populaarne ja ta on näinud ka seda, kuidas vastane ikka päris maadligi tümitatakse.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Edasi võtab sõna vahepeal stuudiosse saabunud King of Kingsi meediajuht Monika Kuzmina, kes peab samuti selgitama, miks see King of Kings Eestile nii oluline on.

Kauni saatekülalise sõnul on tegu suurima meile saabunud üritusega, mis leiab laialdast kajastust — näiteks viimast King of Kingsi matši Moldovas vaatas Eurospordi vahendusel hinnanguliselt 62 miljonit televaatajat üle maailma. Monika selgitab, et spordilembelistele inimestele on see võimalus näha tipptasemel spordiüritust ja need, kes pole veel poksipisikuga nakatunud, saavad ehk sisse selle kirjeldamatu tunde, mis tekib ringi ääres matši vaadates ja omadele kaasa elades.

Tal endal on ehedalt meeles see, kuidas võitles tuntud tai poksi treener Kevin Renno ning järsku algas vaikselt ja üha tugevnevalt skandeerimine: "KEVIN!KEVIN!" Ka Markko tunnistab, et see tunne on ülev ja seda saab võrrelda muusiku tundega, kui ta on laval oma fännide ees. Tema kogub ringi tulles fännidelt energiat, naudib õhkkonda ja siis keskendub, et matš edukalt võita.

Foto: MediaMarketing

Järgmise muusikapausi ajal tutvustab Monika kaheksat väga ägedat võitlejat erinevatest klubidest, kes astuvad King of Kingsil areenile.

Nende hulgas on ka võitluslik Andra Aho, kes on Monikale öelnud, et tal on huvitavam trennis kui mõnes ööklubis.Jutt lähebki sellele, kas poksijad käivad meelt lahutamas ja Markko tunnistab, et haruharva. Ka alkoholi pole ta juba aastaid tarbinud, sest pärast lõbutsemist peab ta järgmisel hommikul trenni minema ja järelmõjudega ei tuleks sellest midagi välja.

Foto: MediaMarketing

Monika sõnul on kõigil võitlejatel, kellega ta on ka intervjuusid teinud, suur ja sügav sisu.

Edvin Erik Kibus on tuntud suure Eesti patrioodina — ta läheb alati ringi Eesti lipp õlgadel, Eesti muusika saatel ja tunneb uhkust, et esindab oma riiki.  Maxim Vorovski on alati ülirahulik. Siin lähebki jutt ühele Monika korraldatud golfimängule, kus osalesid Edvin, Markko ja Maxim. Markko tunnistab, et temal läks esimese löögiga kepp lendu, neil Edviniga läks asi "kuidagi nibin-nabin", aga Maxim lõi esimese löögi keskendunult lipule kõige lähemale.

"Kuidas te nii rahulikud olete?" imestab saatejuht Andres, teades, et need mehed jäävad külmaks ka kriisiolukordades. "Sporti peab väga austama," selgitab Markko. "Sa pead teadma, et oled oma alal nii tugev, et sinu löögist ei pruugi inimene enam tõusta."

King of Kingsi sõdalased on suure Grand Prix`turniirini veel sageli kuuldavad ja nähtavad paljudes meediakanalites, sest tegu on tõesti erakordse spordiüritusega Eestimaa pinnal.

King of Kings piletid on müügil Piletilevis! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles