Charlie Hebdo toimetus kolis hästi turvatud ruumidesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Hebdo põgenikekriisi kajastamine
Charlie Hebdo põgenikekriisi kajastamine Foto: SCANPIX

Prantsuse satiirilehe Charlie Hebdo toimetus kolis üheksa kuud pärast nende vastu tehtud terrorirünnakut uude hästi turvatud kontorisse, mis asub Pariisi lõunaosas.

7. jaanuari rünnaku järgselt läksid ellujäänud ajakirjanikud päevalehe Libération poolt pakutud ruumidesse, mis oli ajutine lahendus, edastab The local.

«Charlie Hebdo tegijad lahkusid täna Libérationi toimetusest uude kontorisse. Kolimine jätkub veel mitu päeva,» teatas ajakirjanikust anonüümne allikas.

Pikka aega asus selle satiirilehe toimetus aadressil 10 Rue Nicolas-Appert, mis on Pariisi 11. linnaosas.

Charlie Hebdo rünnaku taga olid äärmusislamistidest vennad Said ja Cherif Kouachi, kes tapsid satiirilehe toimetuses 12 inimest. Pariisis hukkus kolme päeva jooksul tehtud rünnakutes kokku 17 inimest.

Maailma šokeerinud rünnaku järgselt avaldati Charlie Hebdole toetust loosungiga «Je suis Charlie» ja väljaanne muutus varasemast populaarsemaks.

Hoolimata Charlie Hebdo uuest populaarsusest, on seda väljaannet tabanud tagasilöögid. Lahkus juhtivkarikaturist Luz, kodanikunimega Renald Luzier ja kolumnist Patrick Pelloux, kes teatas oma lahkumisest möödunud nädalal.

Prantsuse meedia arvates oli mõlema mehe lahkumise põhjuseks jaanuaris toimunud veresaun. Nad mõlemad teatasid varem, et toimetus ei ole ilma tapetud kolleegideta enam sama.

Charlie Hebdo juhtkond ei ole uude kohta kolimist ja ajakirjanike lahkumist kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles