Elu24 video! Kuidas sai alguse teekond räpini Eesti ainsal naisräpparil Tiiul?

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 28.septembril kogunes kodumaine räpparite koorekiht Coca-Cola Plazasse, et vaadata ära 2.oktoobril kinolinadele jõudev film «Straight Outta Compton». Teiste seas oli kohal ka Eesti ainus naisräppar Tiiu. Uurisime, mida ta filmist arvab ja miks naisräppareid on nii vähe!

Äsja Dr. Dre, Eazy-E ja Ice Cube'i ohtlikust elust vändatud filmi ära vaadanud naisräppar Tiiul veel oma päris-päris relva pole, aga sünnipäevaks sai ta relva, mis tulistab lasereid. «Mul on oma relv ka olemas,» rääkis Tiiu, et ka see ajab asja ära.

Miks mitte aga teha poppmuusikat? «Mulle popp ei meeldi, mulle meeldib räpp,» on Tiiu kindel. «Mulle meeldis kodus omaette räppida niimoodi, et keegi ei kuule. Ühel sünnipäeva peol ma räppisin teiste ees ka ja kõik ütlesid, et väga lahe,» rääkis Tiiu, kuidas sai alguse tema tee räppmuusikas.

Algusest lugudeni oli pikk tee, Tiiu kirjutas vaikselt lugusid, mida praegu elusees ei julgeks kellelegi esitada. Räppar Okym aga julgustas naist siiski lugusid tegema. «Imestasin, et päris palju inimesi oli: vau, lahe.»

Miks pole Eestis rohkem naisräppareid? «Mõned on, keda ma tean siit-sealt, aga nemad pole seda nii suurelt ette võtnud,» loodab Tiiu, et konkurentsi talle veel tuleb.

Kas mehed Tiiule ka puid alla panevad? Seda ikka juhtub, aga neiu sõnul on see ainult hea, sest see paneb rohkem pingutama. «Reaalsustaju ei tohi kaotada.»

Muide, sügise jooksul on Tiiul tulemas ka uusi lugusid ja videosid. Hoiame pilku peal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles