«Kiired ja vihased» staari Paul Walkeri tütar annab Porsche kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Walker
Paul Walker Foto: SCANPIX

«Kiired ja vihased» filmide staari Paul Walkeri tütar Meadow Walker annab autofirma Porsche oma isa surma tõttu kohtusse.

Walker oli sõbra Roger Rodase juhitud Porsches kaassõitjana kui masin suurel kiirusel 2013. aasta novembris Californias Valencias vastu tänavavalgustusposti kihutas ja süttis, edastab BBC.

Walkeri tütre arvates ei olnud Porsche sportmasin piisavalt turvaline ja see võis ta isalt elu võtta.

Porsche ei ole 16-aastase Meadow Walkeri süüdistustele avalikult vastanud.

Pärast neli kuud kestnud uurimist teatas politsei, et Roger Rodase juhitud Porsche Carrera GT sõitis õnnetushetkel 151 kilomeetrit tunnis. Sel teelõigul oli lubatud kiiruseks 70 kilomeetrit tunnis.

Vastu posti sõitmisel hoidis turvavöö küll Walkerit istmel kinni, kuid samas tekitas kokkupõrke löögijõud talle raskeid kehavigastusi. Auto süttides jäi ta masinasse kinni.

Tütre arvates oli Porsches puudujääke, mis said ta isale saatuslikuks ning nende puudumisel oleks Paul Walker elus.

Rodase lesk andis Porsche samadel põhjendustel juba möödunud aastal kohtusse. Autofirma esindajate sõnul ületas juht Roger Rodas kiirust, mille tõttu ta ei tulnud enam masinaga toime, mitte et auto disainis ja turvalisuses oleks puudujääke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles