Norra piirivalvurid puhkesid naerma, kui nägid täiskasvanud süürlast lähenemas lastejalgrattal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teesilt Norra-Venemaa piirialal
Teesilt Norra-Venemaa piirialal Foto: SCANPIX

Põhja-Norra piiri valvavad piirivalvurid puhkesid naerma, kui nägid Venemaa poolt lähenemas täiskasvanud meest, kes sõitis väikese lastejalgrattaga.

Dokumentide kontroll näitas, et tegemist oli Süüriast pärit 25-aastase Wassem Khatibiga, edastab Moscow Times.

Khatibil oli jalgratta juhtimisega silmnähtavaid raskusi, lisaks oli tal kaasas seljakott ja kitarr ning ta vedas enda järel ratastel kohvrit.

«Tegemist oli tõesti väikese jalgrattaga, millega mul oli raskusi. Piirivalve naeris minu üle avalikult,» teatas Khatib hiljem Norra meediale.

Mees ei valinud sellist sõitmisvahendit hullumeelsusest, vaid selle tõttu, et piiriala ei tohi jalgsi läbida, vaid ainult sõites.

Khatib lendas Liibanoni pealinnast Beirutist Venemaale Moskvasse, sealt edasi aga Murmanskisse, kus ostis jalgratta ja sõitis taksoga Norra piiri äärde, kus istus jalgrattale ja hakkas sõitma Norra suunas.

Mehe jalgrattateekonna pikkuseks kujunes aga vaid 100 meetrit ning nüüdseks on Khatib olnud Norras rohkem kui üks nädal.

Koos Khatibiga saabus ka ta sõber, 31-aastane Nabeeh Samaan, kel õnnestus Murmanskist osta korralik täiskasvanutele mõeldud jalgratas.

Khatibi ja Samaani arvates läks nende reis Norrasse mõlemale maksma 1600 dollarit. Olles saanud Venemaa viisa, lendasid mehed 16. septembril Beirutist Moskvasse ning 17. septembril Moskvast Murmanski.

Venemaa taksod ei sõida üle piiri Norrasse, kuna Norra politsei süüdistab vene taksojuhte inimsmugeldamisest, küsides põgenikelt sõidu eest 700 dollarit.

Murmanskist on Norra piirini 220 kilomeetrit ja see läks mõlemale mehele maksma 500 dollarit, mis oli taksojuhiga kokkuleppeline hind.

Põhja-Norra Kirkenesi politseijuhi Hans Møllebakkeni sõnul on sel aastal Venemaalt Põhja-Norrasse saabunud umbes 400 põgenikku.

Põgenike jaoks on see turvalisem ja samas odavam, kui Vahemere ületamine inimsmugeldajate abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles