«Mentalisti» peaosaline Simon Baker proovis ise sarja lavastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Baker
Simon Baker Foto: SCANPIX

Kevadhooajal ka Eesti telekanalil jooksnud telesarja «Mentalist» peaosaline Simon Baker (41) rääkis Iltalehtile sarnasustest näitlemise ja lavastamise vahel, ning samuti oma lemmiknäitlejatest.

Praegu jookseb USAs sarja kolmas hooaeg, kus Baker on kätt proovinud lisaks peaosalise kehastamisele ka režissöörina.

«Lavastamine tähendab, et episoodid tuleb enne võttele asumist vaimusilmas läbi mängida. Seega nõuab lavastamine sarnaselt näitlemisega aega ja ettevalmistust. Olen ühe osa lavastamisest juba üsna tülpinud, ega tea, kas tahan teha sellele lisa,» rääkis Baker.

Lavastamisest tähtsam on Bakerile, et tema tegelaskuju Patrick Jane`i areng jätkuks viisil, kus mees ei jääks vaid traagiliselt oma pere kaotanud meisterdetektiiviks. Tegelaskuju elu ongi selles suunas liikumas, kui teise hooaja lõpus astus mehe ellu uus võimalik armastus.

Baker on saanud seni vaid näitlejana sarja juures olles pakkuda stsenaristidele ideid, kuhu suunda võiks Patrick Jane`i elukäik liikuda.

Usutluses mainib Baker ka näitlejaid läbi aegade, kes on talle muljet avaldanud.

«Olen alati fännanud Jean-Paul Belmondot (77), kelles ühildub elurõõm, sundimatus ja karisma. Ta on terane ja sõnaosav,» leiab Barker kuulsa prantsuse filminäitleja kohta.

Samu jooni on austraalia päritolu Baker täheldanud ka itaalia filminäitlejas Marcello Mastroiannis (eluaastad 1924-1996) ja ameeriklases Gary Cooperis (eluaastad 1901- 1961). Bakeri sõnul leidus nende kahe mehe imagos elegantsust ja teatavat «nurgelisust», mis moodustas kaasahaarava ja lummava kooskõla.

Baker lisab päriselu kohta: «Näen tihti enesekindlaid mehi, kes ei julge olla haavatavad. Nii tundub nende eluhoiak olevat ülbe, mitte rafineeritud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles