Disainer, kes ei pelga kallistada WC-potte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi disainer Jon Eliason ja tema silmarõõm Estetic
Rootsi disainer Jon Eliason ja tema silmarõõm Estetic Foto: Edith Sööt

Tänavuse Disainiöö raames külastas Eestit tunnustatud Rootsi disainer Jon Eliason. Julge ja temperamentne disainer esines disainifestivali seminaril «Tuleviku disain? Disaini tulevik!».

Foto: Erakogu

Jon pälvis auditooriumi sooja aplausi oma otsekohese ettekandega innovaatilise disaini võimalikkusest. Kuid samuti pälvis tähelepanu tulevikudisaini looja suur armastus enda loodud vannitoatoodete vastu. Vannitoamaailmas kodune Jon ei pelga kallistada ühtegi kaunist WC-potti.

Rootsi disainer ja sisearhitekt põhjendab omapärast kirge: «Oma loodud toode saab disainimise käigus mulle nii armsaks ja ilusaks, et tunnen temast puudust nagu heast sõbrast. See juhtus ka Gustavsbergile loodud WC-potiga. Nii kui teda taas näen, tahan teda soojade ovatsioonidega üle kallata, olen tema üle uhke. Ta on väga ilus, ta on väga tark.»

«Paljudele võib olla kohatu disainerite liialdatud kiindumus oma kätetöösse, aga  mina ei salga seda. Võtan oma tööd väga tõsiselt ning sellega kaasneb ka suur pühendumine ja kiindumus. Selline siiras andumine on kindlasti ka innovatsiooniliste toodete sünni eelduseks,» lisas Jon Disainiöö peateemat kokku võttes.

Rootsi disainer on oma vahetu ja julge andega rikastanud Rootsi kuulsaid ettevõtteid nagu Ikea, Ahlens, Sagaform, Kosta Boda, Gustavsberg, Nybro Crystal, Gense ja paljud teised. Tema uuendusmeelsus ja edu ei jäänud märkamatuks ka Rootsi Televisioonile, Eliason sai oma isikliku telesearja «Roomservice», mis on rahva hulgas kiiresti populaarsust kogunud.

Disainiöö kutsel saab näha Jon Elisasoni kujundatud Gustavsbergi vannitoakomplekti Estetic, mida juba praegu peetakse vannitosisustuse uueks tulevikuks. Villeroy & Boch Gustavsbergi näitus jääb Kultuurikatla 5ndal korrusel avatuks 27. septembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles